PÄKAPIKUD KOOLIS

PÄKAPIKUD KOOLIS

Eilne päev (10.detsember) oli väga lahe. Päev algas sellega, et minu ema tuli meid õpetama, kuidas teha piparkoogikuuske. See oli nii tore, meeldis kõigile. Tänutäheks kinkisime talle jõulutähe ja küünla.

Aulas esinesid kolm vahvat päkapikku pillilugudega. Eriti tore oli Kaareli lugu, kes läheb varsti pensionile. Ta on 499 aastane. Ja siis oli pahupidi aarde jaht, mille korraldas päkapikk Rasmus.

Eriti lahe oli „Me armastame jõulupühi“ mäng. Lõpuks tulid meile külla päkapikud, kes ei osanud lugeda. Kõik said kingiks raamatud. Mina sain raamatu „Rasmuse vuntsid“. See oli küll naljakas, sest minu nimi on Rasmus. Päkapikk Silver korraldas toredate asjade oksjoni, millest saadud tulu läheb heategevuseks. Selle vahva päeva eest tahan tänada kõiki päkapikke.

Rasmus, 3.klass   


Eilne koolipäev ei olnud väga tavaline. Meie lesisime kodus ning meie asemel käisid koolis päkapikud. Päkapikk Kaarel, kes asendas mind, rääkis mulle kõigest.

Koolipäev algas „Nukitsamehe“ raamatu vastamisega ja lõppes rõõmsa hüvastijätuga. Koos tehti piparkoogikuuske. NII ÄGE! Appi tuli neile päkapikk Rasmuse ema. Kui piparkoogid olid küpsetatud, tänasime päkapikk Kristit. Kinkisime talle küünla ja jõulutähe. Seejärel tõttasime aulasse, kus esinesid 3 päkapikku. Päkapikk Ander esines kitarril looga „Jingle bells“, päkapikk Paula flöödil looga „Kiisu läks kõndima“, päkapikk Kaarel klaveril looga „Pilved lendavad ära“. Korraldasime ka piparkooginäituse, mille kõige agaramad külastajad olid 1.klassi lapsed.

OI see ka veel! Meil käisid külas väga vanad päkapikud ja tõid meile raamatud! Nende pikkudega sai palju nalja, sest nad ei osanud ju lugeda. Mängisime veel mängu „Me armastame jõulupühi“ , kus oli palju toredaid ülesandeid.

Tema jutu järgi, oli see nii tore päev, et kahju oli lahkuda.

Katriin, 3.klass

Vaata (õp Anneli)

You may also like...