VÕIDUPÜHA 2019

Sel aastal olime ise osalejate seas Tartu Võidupüha paraadil. Päev algas varase bussisõiduga Tartusse ning seal juba panime vormi selga. Siis läksime väljakule erinevaid riviharjutusi tegema. Lisaks valiti veel välja rivipaigutus ning pidime harjutama ka marsisammu. Alguses tundus olukord päris karm, kui ei ole just harjunud, et sind käsutatakse, aga see käib Kaitseliidu juurde, kuna muidu ei saa keegi millestki aru. Kaks päeva, mil me seal olime, oli väga kuum ning töökas. Nüüd jõuame viimase päevani, hommikul oli mitme boksiga söökla, mis oli minu meelest väga hästi jaotatud ning söök ise oli keskmine. Marssisime läbi Tartu, siis seisime väga pikalt. See oli ülimalt raske, eriti kui oled esimeses reas, siis sa ei tohigi põhimõtteliselt ennast liigutada, sest muidu kaamerasse jätab see inetu jõnksu, oli ikka, kus tõesti kukuti rivis maha. Kui sai juba marssida, oli palju lõbusam, kuna vereringe läks jalle tööle. Kui Tartus sai läbi, siis kuulasime, seisime ning näitasime end natuke rahvale Otepääl. Seal toimus pidulik tulevõtutseremoonia ning ka lisaks oli ühtlasi korraldatud erinevate organisatsioonide stendid ja näited.

Kokkuvõttes oli tore olla osake paraadist ning kindlasti sai sellest minu jaoks üks tähtis kogemus.

Ander Alliksaar
7.klass

Uudise tunnuspilt: Ken Mürk/ERR

You may also like...