7. JA 9.KLASSI TEATRIKÜLASTUS

7. JA 9.KLASSI TEATRIKÜLASTUS

Neljapäeval, 4. mail, käisid 7. ja 9.klassi õpilased Viljandi teatris Ugala. Meile oli see hea võimalus tutvuda märtsis taasavatud restaureeritud teatrimajaga. Esmapilgul tundus kõik olevat samamoodi kui varem, kuid hiljem selgus, et lisaks üldilme värskendamisele oli uuendatud saalide toole ja lavatehnikat. Jalutussaali seintel oli ka taastustöid tutvustav näitus.

Käisime vaatamas Mehis Pihla kirjutatud ja lavastatud noortelavastust “Tasujad”, mille kunstnik on Ott Kangur ja osatäitjad Marika Palm, Laura Kalle ning Mikk Jürjens. Etendus jutustas sellest, kuidas meedias kujutatakse kuulsaid inimesi, arutles selle üle, millised inimesed ja miks üldse on kuulsad ning parodeeris vaimukalt inimeste kuulsusejanu. Samuti pöörati pealtvaatajate tähelepanu sellele, kuivõrd manipuleeritavad me meedia poolt oleme ning kuidas tegelikult on olemas nn PR-inimesed, kes suunavad seda, millele tavainimesed meedias ja sotsiaalvõrgustikes tähelepanu pööravad ja mille põhjal oma arvamuse kujundavad.

Lavastus oli mõtlemapanev ja avas seni tähelepanuta olnud meedia telgitaguseid. Jäime oma teatrikülastusega väga rahule.

Pooleliolevate teeremonditööde tõttu planeerisime sõiduks varuga aega. Seepärast jäi meil enne etendust rohkem tund, et Viljandis ringi vaadata ja ilusat ilma nautida. Nii, et – kaks ühes – teatrikülastus ja vaba aeg Viljandis!

Klassijuhatajad õp Janika ja õp Lembi

Vaata (Janika Kilk)

You may also like...