VASTLAPÄEV LASTEAIAS

VASTLAPÄEV LASTEAIAS

„Kes laseb kõige pikema liu, sellel kasvavad kõige pikemad linad“ – nii arvas vanarahvas. Teisipäeval 28. veebruaril oli vastlapäev, ilmataat oli meile kelgumäele jätnud piisavalt lund, et teha pikk kelgusõit. Loodame, et meie tüdrukutel kasvavad nüüd pikad juuksed.   
             
Kuigi reedel, 3.märtsil, lasteaia vastlapäeval mäekünkad juba rohetasid, oli lastel võimlas lustimist küllaga. Õpetaja Janika oli võimlasse üles seadnud mitmeid võistlusi ja takistusribasid : ülesanded kõrvadele, jalgadele ja koos sõpradega lustimiseks. Lõbusa talvemuusika saatel pidid lapsed leidma mängujääpurikad, mängulumepallid ja – vastlakuklid. Pärast venitusharjutusi võisid lapsed asuda laskesuusatamise starti. Suusarajalt korjatud lumepallidega sai iga laps proovida oma käe- ja silmatäpsust. Teatevõistlused tekitasid suurt elevust. Nii mõnelgi põngerjal võis segamini minna, kas takistusest tuli üle hüpata või alt läbi roomata. Kaasaelamine oli sedavõrd vali, et koolimaja võimla rõkkas rõõmust. Järgnes kelgutamine, sedapuhku küll veeti lapsi suurtel linadel. Meie võimla uuel ja läikival põrandal oli võimalik ka suusatada. Suuskadeks olid kingakarbid, sellele vaatamata libises hästi. Lootuses, et märts veel lumelisa kingib, istutasid lapsed viimases teatevõistluses mängulumepallid rõngastesse. Lõbusat vastlapäeva jäi lõpetama liikumismäng „Lumi ja päike“. Laste lemmikuks oli karpidega suusatamine. Lõbusa tuju tekitas teatevõistlus. Lumepallide korjamine ja täpsusvisked tekitasid elevust.                                                    

Rühmas jätkusid üllatused – õpetaja Riina valmistatud minivastlakuklid olid väga maitsvad. Tubli liikumisõpetaja Janika näitas järjekordselt, et lume puudusel vastlapäevad Pühajärve koolis ja lasteaias ära ei jää.

Õpetajad Lii ja Inge

You may also like...