MÕNISTE PÄKAPIKUMAAL

MÕNISTE PÄKAPIKUMAAL

Neljapäeval, 11. detsembril ootasid Mõniste Päkapikumaa päkapikud meie kooli algklasside ja lasteaia vanema rühma lapsi suurele päkapikkude laulu- ja tantsupeole. Nagu suurte pidude puhul tavaks, pidime kõigepealt repertuaari selgeks õppima. Lauludest tulid esitusele „Konnakaanon“ ja „Tiliseb, tiliseb aisakell“. Tantsuks oli „Tule loits“. Pingelistele proovidele järgnes väike puhkus päkapikkude 33. klassilises koolis. Puhkusest küll asja ei saanud, sest Pätu – päkapikk ärgitas kõiki padjasõda pidama. Nii lõbus pole meil vist tükk aega olnud. Kui olime öörahu rikkumise eest pisut noomida saanud, asusime rongkäiku ja jõudsime lõpuks nii tantsuväljakule kui ka laulukaare alla. Laulupidu juhatas Jõulutaat ise koos maestro Gustav Ernesaksaga. Lõpulaulule järgnes ilutulestik ning kinkide jagamine. Lonks sooja teed, magus kook ning oligi aeg koduteele asuda. Kõigile meeldis päkapikumaal, seal oli huvitav ja lõbus!

4. klass ja õpetaja Krista

Vaata pilte (Maie Eensalu, Taivi Rästas) 

 

You may also like...