KOKKUVÕTE  2014/2015  ÕPPEAASTAST

KOKKUVÕTE  2014/2015  ÕPPEAASTAST

Kooliaasta läbiv teema „Hoiame kokku!“ jäi meelde õpilasesinduse initsiatiivi poolest, kes kontrollisid kaasõpilaste õpikute ja töövihikute korrashoidmist läbi õppeaasta.

Koolis toimusid läbi aasta väga huvitavad üritused.Matk „Tere kool“ ümber Pühajärve, kooli spordipäev koos Otepää Gümnaasiumiga Tehvandi staadionil, mihklilaat, õpetajate päev, isadepäeva kontsert, kadrikarneval, jõulukohvik, jõulupeod (lasteaed ja kool), sõbrapäev, vastlapäev, Playback, emakeelepäev, võõrkeelte päev, rahvatantsuüritus „Sihva Sabak“, naljapäev, erinevad matkapäevad, südamenädala tegevused, esmaabi ja tulekahju korral tegutsemise õppuste läbiviimine, regulaarne hambaarsti külastamine projektis „Hambad korda!“ ja muuseumite külastamise päev Tartus(esmakordne).

Viidi läbi aiasaaduste näitus koolimajas, õuesõppepäevad nii sügisel, talvel kui ka kevadel. Toimus sportlik koolipäev veebruarikuus ja liikumis- ja orienteerumisoskuste õppimine maastikul. Vahva oli ülekooliline maastikuteatejooks keskkonnanädala raames. 8.klassi õpilased kujundasid OMA kooli päeviku. 9.klassi õpilased avasid OMA seinamaalingu.

Külastati Otepää Looduskeskuse poolt korraldatud seenenäitust, Hellenurme vesiveskit, Tartu Looduskeskust ja Ahhaa keskust Tartus. Õppeekskursioonid toimusid 1.-3. Klassi õpilastele  Võrumaale, 4.ja 5.klasside õpilased käisid Vooremaal (Elistvere loomapark, Jääajakeskus) ja 7.-8.klasside õpilased valisid õppeekskursiooniks Viljandimaa.  

Lõpuklassi õpilased külastasid Valgamaa messi „Tee õige valik!“ ja Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli.

Lasteaialapsed ja algklasside õpilased käisid vaatamas teatrietendusi „Jussikese seitse sõpra“, „Kaunitar ja koletis“ ja „Cipolino seiklused“.

Õpilased osalesid edukalt mitmetel Valgamaa koolinoorte spordivõistlustel (rahvastepall, erinevad teatejooksud, jalg-ja korvpall, kergejõustik, suusatamine). Osaleti erinevatel olümpiaadidel (geograafia, keemia, bioloogia, emakeel, inglise keel, matemaatika ja tehnoloogia), L.Koidula ja J.Liivi loomingu konkurssidel ja mitmetel ainealastel võistlustel (Nuputa ja õpioskused). Võeti osa üleriigilisest pranglimis- ja känguruvõistlusest. Õpilaskonverentsil esitlesid oma uurimistöid 8.klasside õpilased. 3.klassi kõik õpilased olid edukad jalgratturi eksamil. Kooli rahvatantsurühmad võtsid osa Valgamaa Tantsupeolt ja Kagu-Eesti Tantsupäevalt. 4.-8. klasside õpilased osalesid võistluses„Suitsuprii klass“, mille nad lõpetasid edukalt.

Külas käis õpilasfirma „Kolm põrsakest“esindus, kes viisid läbi huvitavaid töötubasid meie kooli õpilastele. Toimus kooli vilistlase Roland Seeri animatsioonifimide esitlus, millele järgnesid ka töötoad filmide loomise õpetuse ja valmistamisega. TÜ teadur Villu Soon tutvustas õppekava putukaprogrammi 7. ja 8. klasside õpilastele.

Toimus kohtumine kirjanik Kätlin Vainolaga ja raamatu „Minu Keenia“ autori Janika Tammega (maailmaharidus- ja koolituskeskuse töötaja). III kooliastme õpilastele viidi läbi loengute sari „Noorte aktiivsuse ja enesekindluse tõstmine“.

Toimusid kontserdid: „Hingemuusika kontsert“, kus esines Anreas Lend tšellol ja Ralf Taal klaveril, „Teekond haldjariiki“, kus esinesid Mait Trink (sõna, laul, kitarr), Mait Karm (kitarr) ja Margus Tammemägi (löökpillid). Esines kooli vilistlane Tartu Heino Elleri Muusikakooli õpilane Gertrud Leopardi marimbakontsertiga, keda klaveril saatis Andre Hinn. Toimus ka traditsiooniline Otepää muusikakooli õpilaste kevadkontsert.

Kooli külastasid Tallinna, Sillamäe ja Pärnumaa koolijuhid, Eesti Jalgpalliliidu esindus ja Soome Järvanpää kooli 9.klassi õpilased. Koolil oli külas Jaapani kultuuriatašee Takashi Ato ja pärast külaskäiku kutsuti meie kooli esindust ( Hanna Liis Kiho ja Hendrik Aaliste) Eesti Jaapani saatkonda.

Õpetajad võtsid osa erinevatest täienduskoolitustest, kooli meeskonnaga osaleti koolitusel „Õppeprotsessi juhtimine digiajastul“, mille käigus käis õpetajatele esinemas Valga Vene Gümnaasiumi  haridustehnoloog Eva Tšepurko ja kooli õpetajad külastasid Konguta kooli. Kooli meeskonnaga osaleti koolitusel „Pädevused PRÕK-s“ ja kogu kooliperega loengutel „Väärtushinnangute mõju“ ja „Vägivallatu kool“.

Toimusid metoodilised päevad, mille eesmärgiks oli kooli õppekava ja ainekavade uuendamine ning lõimingu võimaluste väljaselgitamine erinevate ainekavade vahel.

Koolimajas toimusid õppeklasside ümberpaigutused, leiti võimalus avada kodundusklass, mis liideti tütarlaste käsitööklassiga.

Hinnetega “väga hea” lõpetasid 20 õpilast:
1.klass  – Grethe Linda Veermets, Ramon Randel Prede
2.klass – Katriin Ostrak, Paula Puksov
3.klass – Ander Alliksaar, Eeva Mai Eensalu, Tuule-Liis Jaagant, Kristelle Kõiv, Sonja Nämi, Aneth Kaileen Peterson
4.klass – Mairo Kõiv, Pipi Õun
5.klass – Elisabeth Marleen Peterson, Sofia Nämi, Liisa Mari Eensalu
6.klass – Annabel Eensoo
7.klass – Cärolin Trik
8.klass – Iti-Riin Jaagant, Mirjam Leopard
9.klass – Hanna Liis Kiho

Hinnetega „väga hea“ ja „hea“  lõpetasid 24 õpilast:
1.klass – Ruuben Jaagant, Kaspar Jeret, Kerret Robin Rebane, Gert Kiivit, Liis Jürgenson, Henri Sturm, Annabel Haak, Maria-Sandra Täär
2.klass – Mathias Järveoja, Marek Ander Narusk, Silver Ostrat
4.klass – Andreas Peterson, Mattias Toover, Riinu Vaht
5.klass – Gen-Marten Paul
6.klass – Marten Belov, Oliver Kiho, Harald Raave, Aksel Joonas Reedi
7.klass – Hendrik Aaliste, Kenter Freimanis, Karl-Markus Toover
8.klass – Jane Ilves
9.klass – Liis Antsi

Õpilased analüüsisid oma klassi tulemusi ja seadsid uusi eesmärke uueks õppeaastaks.
1.klass: Tegutsejad, nõrgaks küljeks loevad kuulamisoskust ja üksteisega arvestamist. Meeldis Ahhaa külastamine ja dinosauruste näitus, kooli üritustest Playback. Uuel õppeaastal soovivad olla tublid õppimises ja õppida oma häält kontrollima (vaiksem hääl!).

2.klass: Nad on endi arvates abivalmid ja nendele meeldivad väga õppeekskursioonid. Meeldis koolipäev Tallimõisas, südamenädala matk ja 2.klassi kooliaasta lõpuüritus Sangastes. Kooliüritustest meeldis Playback ja meeskonnamäng koolimajas. Tugevateks külgedeks on pranglimine ja ilmekas esinemine koolipidudel. Nõrgaks küljeks loevad nad jonnimist ja tülitsemist ning probleemiks korrapidamist. Uuel õppeaastal soovivad nad õppida võimetekohaselt ja leida lahenduse vahetunnis olemisele.

3.klass: Õpilastele meeldib matkata, osa võtta võistlustest ja organiseerida klassiüritusi. Kooliüritustest meeldis kõige enam Playback ja kevadpidu „Kevad maailmas“, kus esinesid kõik klassid huvitavate etteastetega. Tugevaks küljeks loetakse jalgratturi eksami sooritamist, sportlikkust ja osalemist üritustel. Nõrgaks küljeks õppeasjade unustamist koju. Uue õppeaasta eesmärkideks on osaleda Vigurvända võistlustel ja organiseerida sõit Pokumaale.

4.klass: Õpilastele meeldib tantsimine, muusika ja sport. Meeldis Aura külastamine ja kinoskäik Tartusse. Kooliüritustest meeldis kõige enam Playback. Nõrkadeks külgedeks on matemaatika ja eesti keele õpitulemused. Uue õppeaasta eesmärkideks on olla ettevõtlikum ürituste korraldamises ja püüda avaldada rohkem oma arvamusi.

5.klass: Selles klassis õpivad lahedad inimesed. Meeldis ööbimisega klassiõhtu, mis oli lahe ja natuke hirmuäratav. Kooliüritustest meeldis kõige enam Kevadpidu ja muuseumi külastamine. Tugevateks külgedeks sportlikkus, näitlemisoskus ja omavaheline läbisaamine. Nõrkadeks külgedeks eneseväljendusoskus ja viisakus. Uue õppeaasta eesmärkideks on õppida paremini, tegutseda rohkem ja püüda korraldada huvitavaid väljasõite.

6.klass: Õpilased on väga energilised, neile meeldib kõva häälega rääkida, lennukeid lennutada ja esineda. Klassi üritustest meeldisid südamenädala matk ja kino ühiskülastus filmi „Supilinna salaselts“ vaatamine Tartus ja pantballi mängimine. Kooliüritustest meeldisid kõige enam Playback, kevadpidu ja halloweeni pidu. Klassi tugevateks külgedeks loetakse loomingulisust, sõbralikkust ja oskust nalja teha. Nõrkadeks külgedeks loeti, et osa õpilastest segavad korda tundides ja esinevad ka käitumisprobleeme. Uue õppeaasta eesmärkideks on käituda paremini ainetundides. Klassijuhataja sooviks on see, et poisid ei käiks lühikeste pükste ja dressidega ainetundides.

7.klass: Kooli väiksem klass õpilaste arvult. Õpilastele meeldis kooli vastlapäev, mille nad ise organiseerisid ja klassi lõpuekskursioon Viljandisse. Tugevad küljad: tublid õppurid ja erinevate hobidega õpilased. Uue õppeaasta eesmärgiks õppida hinnetele „4“ ja „5“.

8.klass: Õpilased on abivalmid ja rõõmsameelsed. Kõige enam meeldis enda organiseeritud suusapäev Kuutsemäel ja kooli poolt korraldatud muuseumide külastamise päev. Oli huvitav ja hariv. Klassi tugevateks külgedeks on sõbralikkus, abivalmidus ja huumorisoon. Probleemid on aja planeerimisega, sest paljud asjad jäetakse viimasele minutile. Uue õppeaasta eesmärkideks on sooritada edukalt põhikooli lõpueksamid ja minna lõpuekskursioonile St. Peterburgi.

9.klassi õpilasi iseloomustab kõige enam sõbralikkus ja laiskus. Meeldis oma organiseeritud tutipidu ja seinamaalingu teostus ning  kooli vastlapäev. Tugevaks küljeks on tegelemine spordiga ja nõrkuseks teadmised reaalainetes. Uuel õppeaastal oleme oma valitud teel, kes ja kuhu?

Miia Pallase

 

You may also like...