TANTSUPIDUDE VÕTMES

TANTSUPIDUDE VÕTMES

Mai lõpp oli Pühajärve põhikooli rahvatantsijatele väga kiire aeg.

23. mail toimus Valgamaa tantsupidu, millest võtsid osa nii 1.-2. klassi, 3.-4. klassi kui ka 6.-8. klassi tantsurühmad (juhendajad Anneli Teder, Aili Mägi, Krista Sumberg). Juba eelneval päeval harjutasid suuremad oma tantse Tehvandi staadionil, kõige väiksemate proov oli aga peo päeval. Ilm küll kahjuks meie tegemisi ei soosinud, kuid rõõmuga tantsitud tantsud hajutasid lõpuks ka vihmapilved. Hingele sai sellel päeval tehtud suur pai!

Jalad polnud veel eelnevast paranenud, kui tuli hakata valmistuma uueks peoks. 30. – 31. mail toimus Põlvas Kagu – Eesti II tantsupidu „Meie inimesed“. Ettevalmistused selleks peoks oli alanud juba septembris, videoülevaatus läbiti aprillis ja nüüd oligi 3.- 4. klassi ning 6. – 8. klassi rühmadel aeg asjad pakkida ning teele asuda. Ees ootasid kaks tegusat päeva täis tantsimist.

Esimesel päeval tegid liigid oma väljakutel proove. Mõlemad rühmad olid väga tublid, kuulasid nii saatjaid kui ka liigijuhte hoolikalt. Õpetajad Janika, Anneli ja Silvi jäid oma hoolealustega väga rahule.

Teisel päeval olid kõik rühmad koos Intsikurmu laululaval, kus toimus peo montaaž ja peaproov. Peaproovis tabas meid üllatus, kui saime teada, et meie kooli 3.- 4. klassi tantsurühm oli oma liigis nelja maakonna hulgas parim „Lambatantsu“ tantsija. Auhinnaks oli kast jäätist.

Pidu kulges rõõmsalt ja hoogsalt, kaks tundi möödusid märkamatult. Suur rõõm oli vaadata, kuidas meie õpilased silmade särades tantsumurule ilusaid jooniseid tekitasid.

Aitäh kõigile tantsijatele, nende vanematele ja saatjatele – meie inimestele. Ilus pidu oli! Loodame kõigi tantsulastega kohtuda juba järgmisel õppeaastal, sest ees ootavad uued peod.

Krista Sumberg

 

You may also like...