EMAKEELENÄDAL

EMAKEELENÄDAL

Meie koolis toimus 9.-13. märtsini emakeelenädal, millest võtsid osa nii õpilased kui õpetajad.

Teisipäeval oli viktoriin. 1-4. klassi viktoriini koostasid  ja viisid läbi 8. klassi õpilased Mirjam, Iti-Riin  ja Jane. Suuremate klasside viktoriini küsimused koostas eesti keele õpetaja Ülle ja viktoriini aitasid läbi viia 9. klassi õpilased Liis ja Essi. Küsimustele vastamine käis võistkondades, millele igaüks ise nime pani. 

Neljapäeval toimus etteütlus. Iga aine õpetaja sai selle ette lugeda õpilastele, kes tema tunnis olid. Veel tegi asja huvitavaks see, et esimene klass kirjutas ühe, teine klass kaks, kolmas klass kolm ja näiteks kaheksas klass kaheksa lauset. Õpetajad pidid kirjutama juba 10 lauset.

Toimus ka luulekonkurss, kus loeti Juhan Liivi luuletusi.

Reedel toimus aktus, kus loeti luuletusi, lauldi ja räägiti meie emakeelest. Pärast aktust premeeriti viktoriinide võitjaid, kõige tublimaid etteütluse kirjutajaid ja luuletuste lugejaid.  

Iti-Riin 8. klass

Vaata (Karin Järv)

 

You may also like...