NÄITEMÄNGUGA “MATS VON KARTOHVEL” ESINETI NII KOOLIS KUI KA FESTIVALIL

NÄITEMÄNGUGA “MATS VON KARTOHVEL” ESINETI NII KOOLIS KUI KA FESTIVALIL

Mitu kuud õppisid meie kooli noored näitemänguhuvilised Dajan Ahmeti naljamängu „Mats von Kartohvel“. Naljamängu tegevus leiab aset 18. sajandil, lugu räägib aednikupoisi armumisest mõisavalitseja tütresse.

Erinevaid rolle kehastasid Iti-Riin Jaagant (preili Liisa), Gabriel Õun (aednik Mats), Mirjam Leopard (paruni ema), Tanel Marjapuu (krahv Karl von Rosen), Aksel Joonas Reedi (tsaar Peeter I), Ats Rästa (parun Alfred de Luze), Anet Künnapuu (krahvi õde), Liisi Prans (kosjamoor) ja Romet Reino (krahv von Ungernsternberg).

Kodus harjutati oma rolli hoolega ja iga proov läks üha paremini ning osa jäi kindlamalt meelde. Huvi näidendit õppida oli väga suur. Osatäitjad olid muretsenud ka uhked kostüümid, mis selle ajastu sündmuste edasiandmiseks väga hästi sobisid.

Esietendus toimus meie koolis. Enne lavale minekut oli kõigil närv sees ja seetõttu veidi kiirustati. Enamikul osatäitjatest oli nii pika rolli esitamine ikkagi esmakordne.

Teatrikuule pühendatud festival, millest osa võtsime, toimus Elvas. Esinesime rahvusvahelisel teatripäeval. Festivalil astusid üles nii lasteaedade kui ka koolide näitetrupid mitmest Lõuna-Eesti maakonnast. Kokku esitati kahel päeval üle 30 etenduse. Oli huvitav näha, mida ka teised on lavale toonud.

Näitetruppide esinemisele andis hinnangu kolmeliikmeline žürii. Meie koolist pälvis preemia Aksel Joonas Reedi.

Suur tänu kõikidele osatäitjatele, kes olid vahvad ja ainulaadsed. Väikeste apsudega sujus kõik ja näidend tuli suurepäraselt välja.

Tore on teha näidendit lastega, kes on sellest huvitatud ja tunnevad, et laval olemine neile meeldib.


Ülle Tomson

Esietendus (Karin Järv)

 

You may also like...