ÕPPEPROGRAMM „LOOMAD JA TAIMED INIMESE ELUS: HOBUNE JA KÜÜSLAUK“

ÕPPEPROGRAMM „LOOMAD JA TAIMED INIMESE ELUS: HOBUNE JA KÜÜSLAUK“

11.septembril sõitsime Antsoti tallu, mis asub Sangaste vallas Kurevere külas. Seal ootasid meid juba Aakre kooli lapsed ja pererahvas.
Kõigepealt tutvustati meile päevakava. Seejärel liikusime pererahva õuele, kus peremees Imre Õim rääkis meile küüslaugu kasvatamisest, toodetest, kasulikkusest.  Peremees rääkis ja näitas töövahendit, millega ta alguses küüslaugu istutamisel auke tegi ning kuidas tuleb küüslauke istutada, et kasvaksid ilusad viljad. Laua peale olid välja pandud ka tooted, mida pererahvas teeb. Saime maitsta marineeritud küüslauguvarsi ja kuivatatud küüslauguviile. Iga laps sai ka ühe küüslaugu, millest siis puhastasime ühe küüne ja soovi korral sõime selle ära.
Perenaine Anniki Kreek tutvustas meile oma võistlusponi, millega ta osaleb kestvussõiduvõistlustel. Meie arvasime, et see on hobune. Anniki seletas meile, et tegelikult on see poni, sest looma turja kõrgus on vöiksem kui hobustel. Saime teada, et nii hobustel kui ka ponidel on ainult kaks põlve. Teises aias oli kaks väiksemat kasvu poni. Ühe nimi oli Sonja. Saime ka ponidele heina anda ja pai teha. Kolmandas aias oli veel neli hobust. Käisime ka hobustele ja ponidele ehitatud tallis.
Seejärel oligi aeg keha kinnitada. Lõunapausi ajal sai soovi korral koju osta talus tehtavaid küüslaugutooteid ja küüslauku.
Pärast lõunapausi valmistasime endale kabjanaelast kaelaehte, mõõtsime vajaliku pikkusega nöörijupi, ajasime aasast läbi, tegime sõlme ja panime kaela.
Tänasime pererahvast ja panime neile hindeks viie plussiga.

4.klass

Vaata (Maie Eensalu)

You may also like...