SÜDAMENÄDALA TEGEVUSED

SÜDAMENÄDALA TEGEVUSED

Südamenädala tegevused toimusid meie koolis 20.-24. aprillil. Selle raames riputasime kooli aula seinale üles õpilaste endi poolt joonistatud terviseteemalised plakatid. Kokku sai lepitud, et muudame ka tavatunnid aktiivseks, ehk et tõuseme aeg-ajalt tunnis oma toolidelt püsti, sirutame endid veidi ja teeme kümme kükki vms.                                        

Klassijuhatajate eestvedamisel toimusid  klassidel matkad loodusesse. Nädala alguses leidsid aset ka pendelteatejooksud, milles osalesid 1.-4. klassi ning 5.-9. klassi segavõistkonnad. Kolmapäeval osalesime 16 tubli jooksjaga Valgamaa koolinoorte murdmaajooksul Tõrvas. Neljapäeval toimusid koolisisesed jalgpallivõistlused poistele (1.-3. kl, 4. kl, 5.-6. kl ning 7.-9. kl).

Reedel tuli meile kooli külla medõde, kes viis 2.-3. kl õpilastele läbi esmaabitunni. Eriti vahva ja põnev oli jälgida neid sidumist õppimas ja praktiseerimas. Peale seda pidas medõde kogu  koolile veel ka terviseteemalise loengu ning 4. ja 7. kl osalesid vererõhu ja pulsi mõõtmisel.

Kuigi oma tervise peale tuleks ikka iga päev mõelda, siis loodetavasti südamenädal aitas veelgi enam kaasa sellele, et me tähtsustaks igapäevast liikumist ning selle positiivset mõju meie tervisele ja heaolule.

Janika Kilk


You may also like...