LASTEAIA NOOREM RÜHM SÜGISPROGRAMMIS VAPRAMÄEL

LASTEAIA NOOREM RÜHM SÜGISPROGRAMMIS VAPRAMÄEL

Reedel, 30. septembril  käisid lasteaia pisemad lapsed sügisprogrammil Vapramäel. Koolimaja juures ootas meid koolibuss, kui  kõik lapsed omale istekoha leidnud, võis sõit alata. Bussiaknast välja vaadates nägime igasugused huvitavaid loodusnähtusi – vihma, päikest, tumedaid pilvi ja mitut vikerkaart.

Vapramäel võttis meid vastu programmi juht Triinu Pertels. Alustasime oma programmi tähelepanu harjutustega. Kinnistasime sügiskuude nimetuste tundmist. Edasi läks tähelepanumatk loodusesse, Triinu jagas karbid, kus olid erinevat värvi paberid ja sinna karpi tuli koguda sarnast värvi loodusest.

Mäe otsa jõudes mängisime tähelepanumänge, kinnistasime seente tundmist. Vahva tegevus oli tindiga kirjutamine paberile, aga tinti saime seenest.

Võistlusmängud olid põnevad, aga ilmataat otsustas meile näidata oma tujusid – tugev vihm ja äike. Õnneks olime vihma eest kaitstud kummikute ja vihmariietega. Otsisime varju loodusmajas, kus saime korra istuda ja vaadata suure mikroskoobi all igasugust looduses leiduvat, pihlaka mari oli seal nagu suur õun.

Saime kinnistada oma lasteaias õpitut looduses. Õues labi mängu on vahva õppida.

Suur tänu programmi koostajale ja läbiviijale Triinu Pertelsile.

Programmi valmimist toetas SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Täname õpetaja Pille Kangurit, kes lastele selle programmi organiseeris.


Inge Vissak

 

 

You may also like...