LÕPUREIS VENEMAALE

LÕPUREIS VENEMAALE

17. aprillil sõitsid Pühajärve Põhikooli 9. klassi õpilased koos õpetaja Olga Alovaga Sankt-Peterburgi. Bussisõit algusega 12:55 kestis umbes kuus tundi.

Kohale jõudes suundusime metroojaama. Pärast metroosõitu kõndisime hostelisse. Esimesel õhtul jalutasime mööda kaunist Peterburi linna ja käisime söömas kohvikus „Põhi“, kus on linna parimad koogid. Kahjuks sel öösel sildu ei avatud.

Järgmisel päeval käisime Leningradi loomaaias, kus kõige rohkem pakkusid huvi energilised ahvid. Hiljem uurisime Peeter-Pauli kindlust ja Isaaki Katedraali. Vahepeal said mõned meist vahetada ka eurosid rubladeks. Seejärel käisime kommipoes, šokolaadimuuseumis ning jäätisekohvikus.

19. aprilli hommikul pidi ärkama vara, kuna peagi hakkasime suunduma vene kooli. Seal võeti meid väga hästi vastu. Meile tutvustati ka kooli muuseumi, räägiti ajaloost ja tehti koolis ekskursioon. Huvitav oli teada saada, et seal hakatakse õppima inglise keelt juba esimesest klassist. Osalesime 12. klasside inglise keele tunnis, kus tutvustasime ennast ja oma kooli. Tänuks vastuvõtmise eest esitasime laulu, Puškini luuletuse ja kaks rahvatantsu. Suurt heameelt tõi meile kõva aplaus ja järgnevad kiidusõnad. Pärast jagati meid rühmadeks ning kuulasime vene õpilaste esitatud konverentsi.

Me olime küll juba väsinud, aga siiski külastasime Ermitaaži. Meie arvates oli kõik seal väga ilus. Käisime ka Jaani kirikus, kus kohtusime Eesti Rahvusooperi peadirektori Aivar Mäega. Tänasime oma giidi ekskursiooni eest. Õhtusöök söödud, suundusime otse teatrisse, kus vaatasime kaunist balletti „Romeo ja Julia“. Pärast ilusat teatrielamust pöördusime hostelisse, kus enamik läks kohe magama.

20. aprillil oli meil veel võimalus osta suveniire. Paljud otsisid endale poest välja Matrjoška. Järgnes poeskäik, kus ostsime endale toitu bussisõiduks. Siis pidime kahjuks hostelist lahkuma ning pöörduma tagasi bussijaama. Tagasi Tartusse jõudsime kell 18:30.

See reis oli täiesti imeline ja meeldejääv terveks eluks. Kindlasti on tulevikus midagi meenutada ja naerda seal juhtunu üle.


Mirjam Leopard ja Jane Ilves

9. klass

You may also like...