4. KLASS OSALEB TAIMEPROJEKTIS „SÕPRUSETERA“

Sõbrapäeval, 14. veebruaril alustasid neljandikud oma järjekordse taimekasvatusprojektiga, mida veab ja koordineerib Räpina Aianduskool. Sel aastal osaleb Sõprusetera nime kandvas projektis koguni 320 laste – ja noortegruppi üle Eestimaa.  Seekord kasvatatakse ühiselt aed- ja lillhernest. Vajaminevad herneseemned saatis  Räpina Aianduskool meile postiga.

Projekti eesmärgiks on õppida uusi oskusi: kasvatada, hooldada ja vaadelda aed- ja lillherne taimi, võrrelda nende kasvu ja saada vilju ning õisi. Herneste kasvatamise katse teevad kaasa ka aianduskooli aedniku eriala õpilased, kes jagavad nõuandeid ja näpunäiteid. Lisaks hernetaimede kasvatamise katsele ootab projektis osalejaid ees veel iganädalane viktoriin ja mitmed temaatilised konkursid.

Nagu plaanitud, külvasime seemned mulda just sõbrapäeval ning nüüd jääme põnevusega ootama, kas ja kellel taimekesed esimesena nina mullast välja pistavad. Iga õpilane kannab oma taimede eest ise hoolt, viktoriinis osaleme üheskoos. Projekti kohta saab rohkem infot http://projekt.aianduskool.ee/soprusetera/artiklid/saame-tuttavaks-meie-peategelasega-ehk-projektitaime-tutvustus/

4. klass
VAATA (Tiina Kukk)

You may also like...