RATTA JA TÕUKSIGA KEVADESSE

Teisipäeval, 10. mail käisid 2. klassi õpilased Eesti Maanteemuuseumis Varbusel. Osalesime õppeprogrammis „Jalgratta ja tõuksiga kevadesse“. Meil on kindel plaan hakata juba 3. klassis liikluseeskirju süvendatult õppima, et kevadel taotleda jalgratturi juhilube. Tundus paras aeg teha sissejuhatav õppekäik liikluslinnakusse.

Hakatuseks tutvustati meile, milline peab olema korras jalg-või tõukeratas. Lapsed olid nõuetega väga hästi kursis. Järgmisena tuli juttu sellest, milline on tubli liikleja. Lisaks liikluseeskirjade tundmisele peab iga liikleja arvestama ka teistega. Saime teada, millised on väga levinud kõrvalised tegevused sõidu ajal, mis jalgratturile ja tõuksijuhile endale (või teiste liiklejatele) ohtlikke olukordi võivad põhjustada. Lastele esitleti ka autode pardakaameraga salvestatud reaalseid liiklusõnnetusi, kus ratturid oma rumaluse ja tähelepanematusega elu ohtu on seadnud. Auto versus rattur – pole raske arvata, kumb rohkem kannatada saab … Viimasena tutvustati õppeklassis liiklusmärke, mida iga endast lugu pidav rattur PEAB teadma ja liikluses arvestama.

Meelde tuletatud ja värskete teadmistega suundusime liikluslinnakusse. Kõigepealt varustasime loomulikult endid kiivritega- ohutus ennekõike!  Jagunesime kaheks: ühed läksid kohe lustima elektriliste kergliiklussõidukitega (rula, tõukeratas, monoratas, tasakaaluliikur jne), teised asusid jalgratastega „liiklema“.  Pärast vahetasime tegevusi. Liikluslinnakus tuli jälgida ka liiklusmärke ning vastavalt sellele sõita. Hiljem kokkuvõtet tehes selgus, et Carmen järgis kõige tähelepanelikumalt liikluseeskirju ja kasutas isegi käemärguandeid. Teda premeeriti uhke jalgrattakellaga.

Oli väga tore ja õpetlik päev! Täname maanteemuuseumi sõbralikke ja lahkeid töötajaid! Kui suveplaanides on veel vaba aega, siis tasub kogu perega maanteemuuseumisse põigata. Seal võib vabalt veeta terve päeva ka siis, kui varem käidud. Tegevusi ja vaatamist jagub kõigile.

Õpetaja Tiina

VAATA (Alina Tsugai-Tsyrulnikova) VAATA (Tiina Kukk)

You may also like...