SUVELUGEMINE JA KOHTUMINE KIRJANIK ILMAR TOMUSKIGA

SUVELUGEMINE JA KOHTUMINE KIRJANIK ILMAR TOMUSKIGA

Juba mitmendat suve toimus Valga keskraamatukogus suvelugemine. Mina osalesin selles projektis juba neljandat korda. Raamatukogu juhataja sõnul on lugemine vajalik sellepärast, et  arendab lugemisoskust ja sõnavara.

Iga läbi loetud raamatu eest sai šokolaadimündi, kui küsimustele oli õigesti vastatud. Ja iga kolmanda raamatu järel oli  üllatuskingitus. Kokku pidi lugema 15 raamatut. Minul said need raamatud otsa juba juuni lõpus, kuna vastasin viie raamatu kaupa. Mulle meeldisid kõige rohkem noorteromaanid.

Septembrikuu alguses sain kutse suvelugemise lõpupeole: seekord oli kohtumine kirjanik Ilmar Tomuskiga. Üritus toimus 12. septembril Valga kultuurikeskuse ovaalsaalis.

Algul tehti kokkuvõte suvelugemisest. Saime teada, et kokku oli 18 osalejat. Aga mina olin ainuke, kes luges läbi kõik raamatud. Kingituseks anti mulle Ilmar Tomuski autogrammiga raamat ,,Seiklused paralleelmaailmas”.

Autor rääkis, et alguses ta ei tahtnudki olla kirjanik. Ta oli õpetaja ja koolis pidi õpetama lastele soome keelt. Õpikud puudusid. Ilmar Tomusk koostas oma kogutud materjaliga soome keele õpiku. Pärast teise poja sündi tal tuli idee kirjutada lasteraamat. Nii sai valmis tema esimene teos ,,Tere, Volli”, kus räägitakse põhiliselt kirjaniku noorema poja krutskitest. Muide, autor tahtis oma juttu avaldada ajakirjas, aga vastus oli „ei“. Praegu on ta kirjutanud ligi 30 raamatut. Osa neist on ka minu lemmikud.

Kohtumine kirjanikuga oli väga põnev, hariv ja lõbus. Järgmisel  aastal, kui toimub suvelugemine, võtan sellest kindlasti osa. Tulge ka, te ei kahetse!

Ander Alliksaar
6. klass

Paar pilti (Ander Alliksaar)

You may also like...