NOOREMA LIITRÜHMA LAPSED KOOLIRANNAS SÜGIST OTSIMAS

Reedel 25. septembril otsustasime noorema liitrühmaga teha väikese matka Pühajärve äärde, kooliranda. Ilmaga meil vedas – ilus päikseline hommik oli. Lasteaias täitsime õpetajate seljakotid hea ja paremaga ning matk võis alata. Staadioni juures kohtasime väikseid matkalisi – tigusid, palju oli ka näha erinevaid seeni. Lapsed tundsid ära puraviku, kukeseened, kaseriisikad ja uhke kübaraga kärbseseene. Puud olid ka juba uhked rüüd selga saanud: kased kollased lehed ja vahtral ka juba mõned punased lehed.

Kordasime ka liikluseeskirju, ületades suurt maanteed. Tee järveni oli päris väsitav, nooremad mudilased sättisid ennast rivi lõpupoole. Laudtee oli mõnus, mõlemal pool teed vahvad pokud, rohelised mütsid peas.

Järve äärde jõudes käisime esmalt Pühajärve ilu imetlemas – pink oli parasjagu pikk, et kõik lapsed ära mahtusid.

Lõkkeplatsil oli mõnus mängida ja joosta. Uurisime erinevaid puid ja põõsaid, otsides sügise märke. Peale kehakinnitamist ja mängimist asusime teele lasteaia poole. Oli ilus sügispäev.

Õpetaja Inge

You may also like...