PÜHAJÄRVE KOOLIPERE ANDIS MAAILMAKORISTUSPÄEVAL OMA PANUSE

Reedel, pärast 1. tundi hargnesid õpilased ja õpetajad kooli juurest igasse ilmakaarde, et korjata loodusest üles kõik see, mis sinna ei kuulu. Et mitte prügi juurde tekitada, võtsid lapsed prügikottideks kodust kaasa juba eelnevalt kasutatud kilekotid.

Seekordsel koristusaktsioonil oli oluline pöörata tähelepanu väikeprügile, sh suitsukonidele. Kampaania teavituslehelt sai lugeda, et maailma suurimaks prügiprobleemiks peetakse justnimelt suitsukonisid selle bioloogiliselt mittelaguneva tselluloos-atsetaatkiududest filtri tõttu. Üks koni võib mürgitada kuni 1000 l vett, rääkimata toitu otsivate lindude ohustamisest.

Rõõmuga nentisime, et meie kandi inimesed on kultuursed ning hoiavad koduümbruse ja looduskaunid paigad puhtana. Aastatetagusega võrreldes on teeääred palju nägusamad. Siiski leiti tunni-paari jooksul arvestatav kogus (u 120 l) kõikvõimalikku rämpsu, enim domineeris plastik. Kergliiklustee servad olid päris puhtad, kuid seevastu maateeäärsed kraavid täis sinna (ilmselt sõidu pealt aknast) loobitud klaas- ja plastikpudeleid, plekist õllepurke, kohvitopse. Suitsukonisid leiti vaid üksikuid (sportlik eluviis ja suitsetamise ei passi kokku). Paraku viskame kivi sportlaste ja spordiüratuste korraldajate kapsaaeda: leidsime mitmeid spordigeeli pakendeid ja –korke, kümnete meetrite kaupa eralduslinte, tugevast plastikust spordijoogipudeleid jms. Prügi sai sorteeritud ning paigutatud sinna, kus selle koht.

Täname kõiki aktsioonis osalenud õpilasi ja õpetajaid! Hoiame Eestimaa puhtana!

Lisaks korrastustöödele vedasid 9. klassi õpilased koos klassijuhataja õp Peetriga lasteaia ronimisatraktsioonide ning seiklusraja alla mitu koormat multši ja laastupuru, et seiklejatel turvalisem ukerdada oleks. Tänud materjali ja transpordi eest lapsevanem Kalev Lemmikule!

Koolipere

VAATA  1 2 3 4 (Ander Alliksaar, Karin Järv, Aili Orlikov, Tiina Kukk)

You may also like...