5.OKTOOBER – ÕPETAJATE PÄEV

5.OKTOOBER – ÕPETAJATE PÄEV

Hommikul kooli jõudes tundus kõik igati tavapärane. Lihtsalt jälle üks päev paradiisis, mõtlesin läbi garderoobi klassi suunas kõndides. Siis aga taipasin, et ümberringi on kuidagi kahtlaselt vaikne. Ei, õpilased liikusid ringi ja ka õpetajaid oli märgata. Ent ikkagi liiga vaikne! Nonoh, kuidas siis nii?

Õpetajate toas arutati, et püüame esimese tunniga hakkama saada, küllap peagi see elekter ka tagasi tuleb. Ah soo! Tore lugu küll – arvutit käima panna ei saa, Wifit ei ole, uhke nutitahvel ei tööta, makk … Vähemalt on nii palju valgust, et saab tuledeta läbi … Aga õpetajad saavad hakkama igasuguste probleemidega! Tarkust jagada saab ka kriidi ja tavalise koolitahvli abil.

Hiljem kuulsime, et pärast kümmet peaks kõik korda saama. Seniks helistas tunni algust ja lõppu viimati 1.septembril käigus olnud vana koolikell. Mõned õpilased muretsesid, et kuidas siis ilma söögita-joogita ja ehk jääb kool üldse ära? Ja kogu selle peataoleku keskel kõlas äkki koputus õpetajate toa uksele ja sisse astusid 9.klassi õpilased, endil sellised veidi äraseletatud näod peas. Siis ilmus nähtavale uhke puuviljakandik hea ja paremaga ning sooviti head õpetajate päeva! Ausalt öeldes olime kõik üsna rabatud, positiivses mõttes muidugi. Ei osanud kohe esimese hooga midagi ütelda või teha. Lõpuks märkasime ikka tänada  Midagi sellist ei olnud varem keegi teinud! Ja kõige toredam, et meie koolis on plaan tähistada õpetajate päeva alles nädala pärast, 12.oktoobril, mil 9.klassi õpilased saavad proovida õpetaja ametit. Nii vahva on teada, et lõpuklassi õpilaste arvates tasus õpetajaid ka õigel päeval meeles pidada.

Et ei elekter ega vesi ei olnud ka kolmanda tunni lõpuks tagasi tulnud, sai kogu koolipere sööma minna ja seejärel, õpilaste suureks rõõmuks, koju! Seega pakkus õpetajate päev toredaid üllatusi nii õpilastele kui õpetajatele.

Aitäh, üheksandikud, et muutsite õpetajate tööpäeva tõeliseks õpetajate päevaks!

Lembi Oja
9.klassi üle uhke klassijuhataja

You may also like...