PESAKASTIDE PAIGALDAMINE

Meie kool on loodussõbralik ning seetõttu võtsime rõõmuga vastu MTÜ Ühinenud Metsaomanikud pakkumise valmistada sel aastal tihastele pesakaste. Ettevalmistustööd algasid juba veebruaris, kui MTÜ pesakastideks vajaliku materjali kooli toimetas. Tublid poisid ja tüdrukud 6.-9. klassist õp Peeter Mändla juhendamisel valmistasid toodust 43 pesakasti. Lisaks valmis üks koduke kakule, mis tihaste vastsete ühepereelamute  kõrval suisa häärberina tundus.

Järgnevalt tuli pesakastid metsa toimetada, et  uued omanikud veel enne kibekiiret pesitsuaega jõuaksid perele parima kodu valida. 5. aprillil seadsidki sammud metsa poole 3., 6. ja 8. klass ning Janar 7. klassist. Valminud pesakastid said üles seatud koduvalla metsa. Selles abistas ja juhendas meid  metsaülem Anti Rallmann, kes ühtlasi seltskonnale metsatarkusi jagas.  Kas teadsite, et üks tihasepere suudab suve jooksul nahka panna kuni 20 kg putukaid?

Eriilmeline metsaalune maastik  koos sügavate kraavidega pani proovile  õpilaste füüsilised võimed, kuid vinguvaid noote kuuldus vähe. Mõnel jäi energiat ja reipust ülegi ning meelsasti aidati kaaslasigi.

Nagu ütleb Eesti vanasõna: enne töö, pärast lõbu! Kui kõik pesakastid olid metsaalusesse paika seatud, kogunesime lõkkeplatsile keha kinnitama. Tundsime tehtust  rõõmu ja nautisime suurepärast kevadilma. Tänud kõikidele pesakastide paigaldajatele ja – valmistajatele! Tehnoloogiapetaja Peetri sõnul olid eriti tublid pesakastide valmistajad  Siim- Kristjan, Silver, Roland ja Marek Ander 6. klassist, Janar ja Ander 7. klassist, Tanel ning Romet 9. klassist. Olge te tänatud!

Metsas uitasid õpilastega kaasas õp  Tiina ja  õp Peeter
Vaata (Tiina Kukk)

You may also like...