KUNSTIKUU NOVEMBER

Lisaks kõikvõimalikele rahvakalendri- ja muudele tähtpäevadele tuntakse novembrit ka kunstikuuna. Pühajärve kooli noorimad püüdsid joonistada tantsu. Selleks leiti paariline, kes valsimuusika saatel jalga keerutas ning teine paarilistest tema graatsilise liikumise joonega üles märkis. Seejärel vahetati rollid. Tulemuseks vahvad abstraktsed tööd ja uus kunstikogemus.

5. novembril tutvustas Valga Gümnaasiumi 11. klassi õpilane Silver Küttis 8.-9. kl õpilastele šabloonikunsti (stencil art) saladusi. Enne tööle asumist andis Silver lühiülevaate sellest, kuidas kulges tema tee hobikunstini ja millega ta tegeleb. Siis asuti kaasaegseid digitaalseid vahendeid appi võttes tööle. Ettevõtlikumad pusisid üksipäini, tagasihoidlikemal oli toeks kaaslane. Valminud šablooni abil kanti pilt pihustivärviga spoonile. Õpetajad Janika ja Peeter võivad nüüd tunda rõõmu kaasaegse kunsti vaimus  õpilaste poolt valmistatud  portreedest. Noor juhendaja Silver jäi oma õpilastega väga rahule.

Kunstikuu raames  korraldasime  algklasside lastele koolisisese kunstikonkursi  teemal „Mina ja sport“. Tublid 2. klassi õpilased kirjutasid juurde ka jutukesed, miks just antud spordiala on pildil kujutatud. Tööd valmisid vahetult lasteaia ja algklasside olümpiaalade esitluse eel. Esiti anonüümseid töid hindasid direktor, õpetajad ja juhuslik valim vabatahtlikest kesk- ja vanema astme õpilastest. Tulemused tehti teatavaks  ja tublimaid tunnustati trimestri lõpuaktusel: Kaisa Lepp 4. kl, Loreida Tammjärv 3. kl,  Maia Gretely Langkafel, Ott Ostrat, Ave Marleen Kurvits, Blanka Treufeldt ja Minna Mari Kangur 2. klassist ning Sandra Mikson 1. klassist. Tänud noortele loojatele ning nende juhendajatele!

Õpetaja Tiina

You may also like...