MUUSEUMIPÄEV: KGB kongide külastus

8. klass külastas reedel, 1. juunil, muuseumipäeval KGB kongide muuseumi. Meie klass sõitis Tartusse koos 5. klassiga. Kui olime jõudnud Vanemuise teatri parklasse, siis pidime sealt kõndima muuseumi. Meid võttis vastu üks tore mees. Ta tegi sissejuhatuse, mis oli väga huvitav.
Edasi suundusime vaatama konge ja näitust. Giid rääkis meile selle maja ajaloost ja nendest inimestest, kes siin majas töötasid ja töötavad praegu. Saime vaadata ka näitust. Jõudsime kongi, kus oli rahunemistool ja palju muud huvitavat. Meie giid rääkis, et inimene pandi sinna tooli ütlusi andma ja rahunema. Kui ei saadud teada seda, mida taheti, hakati seda inimest rahunemistoolis peksma.
Järgmiseks jõudsime kongi, kus vangid magasid. See kong oli väga väike ja voodid olid ka väga kõvad. Giid rääkis veel, et kõige hullem osa vangi elus oli raske ja väsitav läbikuulamine. Vangid said kaks korda päevas süüa. Edasi liikudes kohtasime vangivalvur Valodjat. Giid rääkis meile, et ta oli kõige karmim vangivalvur nendes kongides. Kõik vangid kartsid teda, sest ta oli poksija ja ta raske hingamine oli hirmuäratav.
Kui me olime kõik kongid läbi käinud, tänasime giidi ja jätsime selle muuseumiga hüvasti. Peale muuseumi külastamist jäi meile veel vaba aega, mille sisutasime lõunasöögiga. Me kogunesime ettenähtud ajaks bussi juurde ja alustasime tagasisõitu kooli. Oli üks tore ja lõbus päev!

Andreas Kiivit
8.klass

You may also like...