EESTI VABARIIGI AASTAPÄEVA AKTUS PÜHAJÄRVE PÕHIKOOLIS

Meie päev algas aktusega. Aktuse korraldas üheksas klass. Iga aastakümne kohta tehti kokkuvõte koos slaidishow`ga. Alustati saja aasta tagusest ajast ehk aastast 1918. Sellest ajast esitasid ülevaate Joonas Aart ning Simon Nõgel. Peamised sündmused sellel perioodil olid Eesti Vabariigi väljakuulutamine, Tartu rahu sõlmimine, Eesti okupeerimine ning Eesti krooni kasutuselevõtt. Järgmisena rääkisid oma aastakümnest Marten Belov ja Madis Roose. Selle aastakümne tähtsamad sündmused olid Nõukogude võimu taaskehtestamine, maareform, märtsiküüditamine ja Stalini surm. Järgmisena esinesid Harald Raave ja Oliver Kiho. Selle aastakümne tähtsamad sündmused olid 40 kiri ja film ,,Viimne reliikvia”. Annabel Eensoo ja Isabel Võrk rääkisid öölaulupeost, Balti ketist, Eesti taasiseseisvumisest ja Estonia laevahukust. Viimasena esinesid Aksel Joonas Reedi ja Ats Rästa. Nende selgitus oma esinemisele oli järgmine: „Aastaks 2001 oli toimunud digirevolutsioon ja meie mõtlesime, et käime ajaga kaasas.“ Lõpetuseks võtsid sõna direktor Miia Pallase ja Nadežda Alliksaar.
Esitluste vahele oli iga klass valmistanud ette ka oma esinemise ning neid võib lugeda igati õnnestunuks. Päev oli tore ja kõik sujus hästi.

Aksel Joonas Reedi ja Annabel Eensoo
9. klass


Täna, 22. veebruaril 2018 toimus Pühajärve Põhikoolis Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva tähistamine. Aktuse korraldas 9. klass. Aktus algas Eesti hümniga. Peale seda esines kõnega õpetaja Urve Sarv. Üheksanda klassi õpilased rääkisid Eesti ajaloost. Aktuse tegi väga huvitavaks see, et kõik klassid ja ka õpetajad esitasid üheksanda klassi õpilaste jutule vahepalasid, kus nad kas tantsisid, laulsid või leidsid mõne muu huvitava viisi, et Eesti Vabariigi sünnipäeva tähistada. Seejärel esines kõnega direktor Miia Pallase. Ta tänas kõiki osalejaid ja rääkis meie kooli ajaloost. Aktus lõppes lauluga ,,Isamaa ilu hoieldes”, mida laulis terve kool.

Minu arvates oli tänane sündmus väga eriline ja omapärane. Mina ei ole veel sellist aktust Eesti sünnipäeva tähistamiseks näinud ja see oli üks kõige meeldivamatest üritustest siin koolis minu jaoks. Eriti meeldis mulle see aktus just selle pärast, et mina sain seda koos oma klassiga organiseerida.

Simon Nõgel
9. klass

 

Vaata (Karin Järv)

 

You may also like...