ÕPPEPROGRAMM LOODUSMUUSEUMISSE

ÕPPEPROGRAMM LOODUSMUUSEUMISSE

Hommikul sõitsime bussiga Tartu loodusmuuseumisse. Seal võttis meid vastu giid. Ta tutvustas meile roomajaid Eestis ja maailmas. Siis viis ta meid muuseumisse ja näitas erinevaid loomi. Me saime võtta kätte kaks madu. Üks oli väga sõbralik ja rahulik, teine tahtis kogu aeg ringi liikuda. Kaisa kartis väga madusid.

Seejärel näidati meile lahtilõigatud kilpkonna. Veel rääkis giid, kuidas inimesed jätavad oma kilpkonni loodusesse. Ta näitas maailma suurimat kilpkonna – nahkkilpkonna. Nahkkilpkonnad on ainukesed kilpkonnad, kes on püsisoojased. Lõpuks sai programm läbi ja  pidime kooli tagasi minema.

Gen-Marten Paul, 7.klass

KÄISIME LOODUSMUUSEUMIS

24. mail käis 7. klass kooseisus Liisa, Elisabeth, Kaisa, Gen-Marten ja Romet TÜ loodusmuuseumis õppimas Eesti ja maailma roomajaid. Meid võttis vastu Andro Truuverk, kes tegi meile tunniajase loeng roomajate elust maailmas ja Eestis. Ta tutvustas meile roomajate seltse ja rääkis, kes sinna kuuluvad. Ta õpetas ka, kuidas käituda siis, kui satud kokku rästikuga ja kuidas eristada rästikut nastikust.

Saime teada palju huvitavat, näiteks et kunagi, kui Eesti oli soe kliima, elasid siin kilpkonnad ja et boamadu sünnitab, mitte ei mune. Kui loeng läbi sai, viis ta meid elusaid roomajaid vaatama. Saime käes hoida ja katsuda kilpkonna ning madusid. Romet ja Gen-Marten olid väga julged kohe madusid kätte võtma. Kaisa seevastu kartis neid väga.

Peale selle näidati meile teiste loomade topiseid ja hiljem saime ise ka ringi vaadata. Kui kõik oli ära uudistatud, hakkasime tagasi kooli poole sõitma. Kõik olid väga näljased, aga kahjuks ei lubanud õpetaja Peeter meid poodi. Muidu oli väga tore ja hariv käik.

Elisabeth Marleen Peterson ja Liisa Mari Eensalu

You may also like...