SÕIMERÜHMA LAPSED TERVITASID KEVADET TSURA TALUS

SÕIMERÜHMA LAPSED TERVITASID KEVADET TSURA TALUS

Ühel hommikul mainis Susanna ema, et nüüd on õige aeg külastada Tsura talu, sest kevad on selline aeg, kus on võimalik näha palju äsja poeginud vasikaid ja tallesid. Kiire läbirääkimine lastevanematega ja 17.märtsil kell 17.00 kogunesime lasteaia parklasse. Iga pere auto istekohad said täidetud ja rongina sõitsimegi Neeruti külla. Viimasel minutil ühines meiega liitrühma Kangru pere. Vastu võtsid meid talu omanikud Aili ja Margus Keldo (Susanna vanavanemad). Meile räägiti Herefordi tõugu lihaveistest, pullidest ja vasikatest. Võimas varjualune koos loomade (neid oli 500 ringis), sööda ja tehnikaga, avaldas muljet. Imearmsad vastsündinud vasikad kepsutasid ringi ja see nakatas ka lapsi jooksma.

Suvel elavad Herefodid karjamaal ja naudivad hea meelega naabrusest kuuldavat Leigo järvemuusikat. Loomad tulevad varju alla poegimise ajaks – varakevadel, sest muidu pidid lehmad poegi võsasse peitma ja neid ei saa vajadusel aidata.

Traktorid olid ligitõmbavad nii poistele kui tüdrukutele. Igaüks, kes tahtis, sai proovida kabiinis istumist. Kogunesime uuesti autodesse ja sõitsime mõned kilomeetrid edasi, kus asus lambalaut. Püüdsime olla vaikselt, sest paljud lambad olid ametis poegimisega.Truu ja sõbralik musta-valge laiguline karjakoer jooksis ringi ja kaitses oma karja, andes mõista, et tema on siin peremees. Laudas oli tõujäärad, sadu lambaid ja tallesid, nii valget kui ka musta värvi. Ühte talle sai sülle võtta ja paitada.

Õues oli juba hämar õhtu ning põnev uudistamise aeg sai otsa. Lastel tekkis igasuguseid küsimusi, millele vastasid nii talunikud kui ka lapsevanemad. Algas sõit kodu poole.

Suured tänud Susanna vanematele ja vanavanematele, sellise toreda õhtupooliku eest.

 

You may also like...