TERINGI RABA

TERINGI RABA

22. septembril käisime Teringi rabas matkamas. Enne rabasse minekut käisime loodusmajas, kus  näidati erinevaid turbaliike ja rabataimedest tehtud kreeme. Seejärel vaatasime videot sellest, kuidas raba tekkis. Kui video oli vaadatud, läksime allika juurde vett võtma, et pärast seda rabaveega võrrelda. Pärast seda sõitsime bussiga raba äärde, et raba uurida. Seal nägime mustikaid, sinikaid, pohli, jõhvikaid, kukemarju. Rabas lõhnas ka sookail. Enne rabajärve juurde minekut matkasime rabasaarel. Siis läksime rabajärve juurde. Seal näitas giid meile looduslikku kiike, mis oli vee peal olev turvas. Peale selle saime võrrelda allika ja rabajärve vee omadusi. Me saime teada paljudest rabas elavatest loomadest ja lindudest nagu mäger, rebane, kits, põder, sookurg, metsis ja rabapüü. Enne äraminekut tegi giid meile viktoriini. Võitjateks osutusid tüdrukud. Oli väga tore päev.

Mairo Kõiv, 5.klass

Loe ka siit (Pipi Õun, 5.klass)

Vaata (Peeter Kangur)

You may also like...