EESTI VABARIIGI AASTAPÄEVA TÄHISTAMISEST

EESTI VABARIIGI AASTAPÄEVA TÄHISTAMISEST

Aastapäeva tähistamine algas kontserdiga “Teekond haldjariiki”. Esinesid Mait Trink, Mait Karm ja Margus Tammemägi. Kahel kitarril ja kongal esitati vahvat muusikat ja lauldi iiri laule. 

Laulud ilmestasid põnevat lugu, mida jutustas Mait Trink. Lugu oli iiri poisist Patrickust, kellele meeldis pilli mängida, ja sellest, kuidas poiss kohtus ühel ööl puukaga, kes viis poisi haldjatele muusikat mängima. Haldjad olid kuldses saalis ümber hiigelsuure laua. Pärast pikka ööd muusika mängimist andsid haldjad Patrickule tasu – kuldmündid.

Kuid kodus asendusid haldjate mündid puulehtedega, nii jäi talle varanduseks tema mõistus ja muusika loomise oskus. Seda rikkust ei saanud mitte keegi Patrickult ära võtta.
Muhedad jutustused ja tempokad laulud meeldisid kõigile. Juba kontserdi alguses läksid kõigi näod naerule.

Järgnes aktus. Üheksanda klassi õpilased tutvustasid sündmusi Eesti ajaloost ja rääkisid Eesti Vabariigi aastapäeva tähistamisest. Pärast seda laulis ansambel.

Kaitseliidust olid meile külla tulnud Kaimo Vahtra ja Jaanika Niklus, kodutütar Maileen Pillaroo ja naiskodukaitsja Nadežda Alliksaar. Nad tutvustasid endi tööd, osalemist riigikaitses ja näitasid õpilaste tehtud videoid suvistest laagritest.

Nende tegemised pakkusid kõigile huvi. Kodutütarde ja noorte kotkaste tegemistest võiksid ka paljud meie kooli õpilased osa võtta.

Päev oli huvitav ning pakkus vaheldust tavalisele koolielule.


Liis Antsi

9. klass

Vaata pilte ja videosid (KarinJärv)

 

You may also like...