PIKK KOOLIPÄEV 17. DETSEMBER

PIKK KOOLIPÄEV 17. DETSEMBER

Pikk koolipäev algas tegusalt. Sellel aastal said õpilased ise kooli kaunistamisel kaasa lüüa. Selleks jagati tööülesanded nii, et kõik saaksid ehtimisest ja pühademeeleolust osa. 8. ja 9. klasside tüdrukud said koos Margit Relloga ette valmistada käsitööde näituste eksponeerimise. Poisid said aga Ain Aarti juhendamisel võimlasse püstitada uhke kuuse ja kaunistada saali. 6. ja 7. klass sättis valmis aula, mis oligi selle päeva kõige tähtsam ruum. Koolimaja ehtisid kaunid pabereist lumehelbekesed ja kaunistatud klaaspurgid, mis lõid akendele hubase küünlavalguse kuma.

Kooliperel käisid ka külalised, kelleks oli Eesti parim õpilasfirma Kolm Põrsakest. Nende poolt nägime põnevat etendust, millest ei puudunud ka värvilised leegid. Toimusid töötoad, kus võis hüpitada käest kätte leegitsevat palli ja ehitada rühmadena kõige kõrgemat spagetitorni. 1.-4. klassi õpilased said osaleda ka vahvas animatsiooni-teemalises töötoas.

Kui kõigil olid klassid kaunistatud, võis jõulutunne meieni jõuda. Jõuluproovi ajal oli koolimajas kuulda jõululaule ja -luuletusi, mida korrati veel hetk enne jõuluvana tulekut. Enne jõulupidu sätiti selga kleidid või ette lipsud, süüdati veel viimased küünlad ja oligi kõik valmis. 

Jõulupidu, mis algas kell viis õhtul, toimus mööda kooli liikudes. Aulas lugesid luuletusi ja laulsid tublid esimese kuni neljanda klassi õpilased. Edasi liikus rahvas vaibasaali, kus õpilased mängisid kanneldel tuntud jõululaule, mida said kõik tütarlasteansambli abiga kaasa laulda. Saalis, kus oli ka suur kuusk, lõid tantsu nii väiksed kui suured rahvatantsijad. Pärast said soovijad tantsida jenkat, mis lõi kõigil silmad särama ja suu naerule. Siis liiguti tagasi aulasse, kuhu oli vahepeal jõudnud ka jõuluvana. Algklassid said laulda koos tütarlaste ansambliga südantsoojendava laulu “Heade soovide kaudu”. Koos esitati ka “Jõulupopurrii”. Jõuluvanale, kes jagas tublimatele kingitusi, loeti ette luuletusi, lauldi ja tantsiti.

Õhtu muutsid vahepaladega terviklikuks Annabel, Gabriel, Iti-Riin, Ats, Laura ja teised. Kuid kõige suurem osa oli peo korraldamisel õpetajatel, kes tegid tänuväärset tööd. Pidu oli sisutihe, meeleolukas ja hästi korraldatud.

Liis Antsi
9. klass

Vaata pilte  KOLM PÕRSAKEST   TÖÖTOAD   SAGINAD   JÕULUPIDU JA PROOV (Karin Järv, Peeter Kangur)

 

You may also like...