MATEMAATIKANÄDAL 2015

MATEMAATIKANÄDAL 2015

Traditsiooniline matemaatikanädal toimus 26.-30.jaanuaril. Tegevusi korraldasid 9.klassi õpilased koos klassiõpetajaga ja matemaatikaõpetajaga. Jaotasime töö nii – 1.kl Danel ja Jonas, 2.kl Anete ja Riho, 3.kl Taavi ja Remo, 4.kl Liis ja Marie, 5.kl Hanna Liis ja Essi ning 6.-9.kl õpetaja Karin. Suuremate klasside õpilased lahendasid sel nädalal õpetaja Peetri eestvedamisel aktiivsemalt ka füüsika ülesandeid.  

Kui eelmisel aastal võeti mõõtu segavõistkonniti, siis sel korral individuaalselt klassiti. Toimus VIIEVÕISTLUS. Alad võisid klassiti erinevad olla – arvutamismäng (pranglimine erinevatel väljakutel vm), tähelepanumäng (kõigil oli arvude otsimine, kas aega 1,5 min või kui kaua), arvutimäng (digiduell tahvelarvutil, banaanijaht, kahurist laskmine, konnade hüppamine, memoriin vm), täpsusmäng (korvpallivabavisked või krõpsupallivisked), hindamismäng (igaühe meeter), õnnemäng (täringute veeretamine), lennukimäng (oma paberlennuk ja kui kaugele), konstrueerimismäng (kuubi kokkupanemine 2.kl).

Kes õigel ajal puudusid, need said soovi korral uuel nädalal alad järele teha (kui jäi tegemata, siis tuli sel alal kahjuks viimane koht ehk kõige suurem punktiarv).

Punktiarvestust peeti sel viisil, et õpilane sai kirja oma kohanumbri kui punktid ning mida vähem punkte kogunes, seda parem tulemus (5.klassis oli oma süsteemiga punktiarvestus).

TULEMUSED alade parimad
1.klass – Grethe Linda (pranglimine), Maria-Sandra (tähelepanumäng), Kerret Robin (täpsusmäng), Ruuben (arvutimäng), Henri (lennukimäng)
2.klass – Katriin (pranglimine, täpsusmäng), Silver (tähelepanumäng, konstrueerimismäng), Dmitri (arvutimäng)
3.klass – Ander (pranglimine), Tuule Liis (täpsusmäng), Kristelle ja Aneth Kaileen (arvutimängud), Mihkel (tähelepanumäng)
4.klass – Rasmus (tähelepanumäng), Heidi Eliise (lennukimäng), Maria (täpsusmäng), Mattias (pranglimine), Pipi (arvutimängud)
5.klass – Andreas (täpsusmäng, peastarvutamine), Sofia (arvutimäng, tähelepanumäng), Elisabeth (pranglimine)
6.klass – Joonas (pranglimine), Simon (tähelepanumäng, arvutimäng), Marten ja Madis (täpsusmäng), Ats (lennukimäng), Aksel (lennukimäng, tähelepanumäng)
7.klass – Karl Markus (pranglimine, täpsusmäng), Hendrik (täpsusmäng, arvutimäng), Kenter (tähelepanumäng), Gabriel (õnnemäng)
8.klass – Mirjam (pranglimine, arvutimäng), Romet (tähelepanumäng, lennukimäng), Laur (igaühe meeter)

9.klass – Anete (pranglimine, tähelepanumäng, arvutimäng), Marie (igaühe meeter), Remo (õnnemäng)

Suur kiitus 2.kl Berytile (koos õpetaja Evega) väga aktiivse ja eduka kaasategemise eest. Lennukimängus viskas 8.kl Romet supertulemuse 25 meetrit (8.kl Ekkel õnnestus võimlas oma lennuk läbi korvirõnga saata). Banaanijahil (10 katset) sai parima tulemuse 46 Simon 6.kl. Pooleteise minuti jooksul leidsid 25 arvu üles 9.kl Anete, 8.kl Romet, 7.kl Kenter. Üle 1400 punkti kogusid pranglimise ühel alal 6.kl Joonas ja 8.kl Mirjam. Korvpallivabavisete täpsuses olid teistest üle 4.kl Maria (tabavusprotsent 80), 6.kl Marten ja Madis (tabavusprotsent 60 ja 50). Ühe meetri hindamisel olid kõige täpsemad 9.kl Marie ja Hanna Liis ( eksimus 2 cm ja 4 cm).

TULEMUSED viievõistluse parimad

1.klass – Gert (21p), Kerret Robin ja Ruuben ja Henri (23p)

2.klass – Dmitri (13p), Silver (16p), Marek Ander ja Katriin (17p)

3.klass – Tuule Liis (14p), Kristelle (14p), Aneth Kaileen (19p)

4.klass – Pipi (18p), Rasmus (19p), Mattias (21p), Mairo (21p)

5.klass – Sofia (32p), Andreas (29p), Liisa Mari (24p)

6.klass – Simon (13p), Annabel (21p), Joonas (25p)

7.klass – Karl Markus (10p), Hendrik (12p), Cärolin (14p)

8.klass – Mirjam (18p), Jane (21p), Romet ja Laur (25p)

9.klass – Anete (14p), Hanna Liis (18p), Liis (24p)

Nädalast osavõtjad saavad energiakulu taastamiseks ja tänuks klassi peale kommipaki, parimad lisaks veel magusaid auhindu. Tänan 9.klassi korraldamise eest – suur kummardus aktiivsuse ning vastutustundlikkuse eest Liisile, Hanna Liisile, Taavile ja Remole ning Liisi tänan erilise töökuse eest, sest tema koostas 4.klassi tegemistest huvitava ja ülevaatliku google dokumendi. Kõiki teisi klasse tänan kaasalöömise ja pingutamise eest ning oma kolleege abi ja mõistva suhtumise eest. Samuti suur tänu nendele abivalmitele 3.kl ja 8.kl õpilastele, kelle tahvelarvutid olid hädavajalikud digiduelli läbiviimisel.

Mitmed ideed jäid sel korral iseenda mittevalmisoleku tõttu teostamata (kasutades just õpilaste nutiseadmeid), nii et uueks korraks on plaane juba olemas. Loodan, et matemaatikanädala tegevused pakkusid rõõmu ja elamusi.

Karin Järv
matemaatikaõpetaja

Vaata pilte (Karin Järv)

 

You may also like...