ÕPPEKÄIK TARTUSSE 13. novembril sõitsid Pühajärve Põhikooli algklasside lapsed Tartusse. Meid ootas ees põnev päev – õppeprogrammid Tartu Loodusmajas ja kino ühiskülastus. Tartusse jõudes jagunesime kahte gruppi. 1.-2. klassi lapsed läksid uurima taimede ja loomade talvenippe ehk kuidas taime- ja loomariik talveks valmistub ning külma aastaaja üle elab. 3. ja 4. klassi ootas ees lemmikloomaprogramm. Esialgu tutvustati meile punakõrv-ilukilpkonni. Saime teada, missuguseid tingimusi nad eluks vajavad, mida söövad ning kas nad ka kilbi seest välja saavad tulla. Tutvusime põnevate võõramaiste taimedega nagu õlipuu, ananass, ingver, kaktused. Paljudele oli uudiseks, et laste üks lemmikvili – banaan – ei kasvagi puus, vaid on hoopis maailma suurim rohttaim. Eriti huvitavaks läks siis, kui jõudsime lemmikloomade juurde. Kohtusime küüliku, merisea, kuldhamstri, tšintšilja, deegude, akvaariumikalade, viirpapagoide ja madagaskari prussakatega. Saime teada, kuidas nende eest hoolitseda, kust nad on pärit ning millega peaks arvestama lemmiklooma võtmisel. Muljetest tulvil seadsime sammud kinno, et vaadata  filmi „Amazonia“. Tegime koos pisikese tsirkusepärdikuga kaasa põneva seikluse ürgses Amazonase vihmametsas. Vaatamata ohtudele kohanes inimeste juures kasvanud loom metsiku keskkonnaga ning leidis tee oma hõimukaaslaste juurde. Loodus oli imekaunis ning tänu 3D formaadile tundus kõik käega katsutav. Filmi muutis eriliseks teksti puudumine, piirduti ainult muusika ja loodushäältega. Kokkuvõtteks võib öelda, et meie õppekäik oli hariv ja samas ka emotsioone pakkuv. Mõtlemist ja arutlemisteemasid jätkus veel kojusõidu ajaks. Krista Sumberg

ÕPPEKÄIK TARTUSSE

13. novembril sõitsid Pühajärve Põhikooli algklasside lapsed Tartusse. Meid ootas ees põnev päev – õppeprogrammid Tartu Loodusmajas ja kino ühiskülastus.
Tartusse jõudes jagunesime kahte gruppi. 1.-2. klassi lapsed läksid uurima taimede ja loomade talvenippe ehk kuidas taime- ja loomariik talveks valmistub ning külma aastaaja üle elab. 3. ja 4. klassi ootas ees lemmikloomaprogramm.
Esialgu tutvustati meile punakõrv-ilukilpkonni. Saime teada, missuguseid tingimusi nad eluks vajavad, mida söövad ning kas nad ka kilbi seest välja saavad tulla. Tutvusime põnevate võõramaiste taimedega nagu õlipuu, ananass, ingver, kaktused. Paljudele oli uudiseks, et laste üks lemmikvili – banaan – ei kasvagi puus, vaid on hoopis maailma suurim rohttaim. Eriti huvitavaks läks siis, kui jõudsime lemmikloomade juurde. Kohtusime küüliku, merisea, kuldhamstri, tšintšilja, deegude, akvaariumikalade, viirpapagoide ja madagaskari prussakatega. Saime teada, kuidas nende eest hoolitseda, kust nad on pärit ning millega peaks arvestama lemmiklooma võtmisel.

Muljetest tulvil seadsime sammud kinno, et vaadata  filmi „Amazonia“. Tegime koos pisikese tsirkusepärdikuga kaasa põneva seikluse ürgses Amazonase vihmametsas. Vaatamata ohtudele kohanes inimeste juures kasvanud loom metsiku keskkonnaga ning leidis tee oma hõimukaaslaste juurde. Loodus oli imekaunis ning tänu 3D formaadile tundus kõik käega katsutav. Filmi muutis eriliseks teksti puudumine, piirduti ainult muusika ja loodushäältega.

Kokkuvõtteks võib öelda, et meie õppekäik oli hariv ja samas ka emotsioone pakkuv. Mõtlemist ja arutlemisteemasid jätkus veel kojusõidu ajaks.

Krista Sumberg

Vaata (fotod ja videod tegi Maie Eensalu)

 

You may also like...