ESIMENE KLASS KELGUKOERTEL KÜLAS

Selle õppeaasta läbivaks teemaks on liikumine ja kevadel ootavad meid ees olümpiamängud. Ettevalmistusperioodil peab iga klass tutvustama ühte unustatud või alles olümpiamängude kavva võetavat spordiala. Juhuse tahtel sattus 1. klassile kelgukoerte võidusõit.

Kui hakkasime materjali uurima, siis teadsime ainult, et koer on koduloom ja et koeri võib ka kelgu ette panna. Kuidas aga käib sõit koerarakendiga? Sellest polnud meil mingit ettekujutust ning otsustasime terve klassiga minna seda proovima.

21. veebruaril sõitsime Rõugesse Pesapuu vaatetorni juurde, kus ootasid meid Neumann Husky kelgukoerad ning nende pererahvas. Kuna koerad olid juba väga sõiduhoos, siis pikka juttu polnud aega teha, lapsed istusid kelkudele ja sõit läks lahti. Kes kohe kelgule ei mahtunud, sai küsida küsimusi. Saime teada, et pererahval on üle 50 koera ning kõiki teavad ja tunnevad nad nime- ning nägupidi. Igal koeral on oma iseloom ja toidueelistus. Meid sõidutasid Alaska huskyd, kes on väga vastupidavad ning nobedad veokoerad. Nägime nüüd ära ka selle, mis on veoliinid ja mida nimetatakse rakendiks.

Ooteajal saime mängida mänguväljakul, juua sooja teed ning maiustada. Julgemad ronisid ka vaatetorni ning sealt avanes imeline vaade ümbruskonnale. Enne lahkumist said kõik koerad mitu paid.

Aitäh Johannale ja Rainile, kes olid lahkesti nõus meid vastu võtma! Suur tänu kuulub ka Säde emale ja Karolina isale, kes meid kohale sõidutasid.

Laste tagasiside üritusele – meeldis kõik!

1.klass ja õpetaja
VAATA (Krista Sumberg)

You may also like...