5.KLASSI ÕPPEPÄEV TARTUS

Me käisime klassiga 4. aprillil Tartus. Alustasime päeva kooli juurest ja kui terve klass oli kohal, läksime bussi. Kui Tartusse jõudsime, läksime esimesena Ahhaasse. Kui olime sees, pidime ootama natuke aega, siis tulid kaks meest nimega Margus ja Aro ja me läksime nendega kaasa. Meie õppepäeva teema oli Meeled. Lugesime kõik meeled ette ja tegime erinevaid katseid. Peale seda oli söögipaus ja kui sai söödud, oli meil vaba aeg. Kui vaba aeg oli läbi, läksime tagasi  oma ruumi ning siis olid meil saali ülesanded. Tegime kõik ära, siis oli kokkuvõte ja peale seda läksime õue ja tegime pilti. Peale Ahhaas käiku läksime Aurasse, meile anti käevõrud enda kapi jaoks. Läksime siis sisse – alguses tundus kuidagi igav aga kui jõudsime teisse ruumi, oli juba lõbusam. Seal olid sinine, oranz ja roheline toru. Mina lasin kõigepealt rohelisest alla, aga sinine oli kõige parem, sest seal sai panna erinevaid programme. Olime Auras umbes 1,5 tundi. Peale Auras käiku läksime bussiaga tagasi kooli. Kokkuvõtteks ütlen, et oli tore päev, võiks veel selliseid õppepäevi teha.
Alexander

Käisime klassiga AHHAAs ja Auras. Minu meelest oli väga tore. Üle pikka aja sai jälle spaas käidud. Ahaas oli ka väga tore. Seal oli uus näitus, kust sai kommi. Aga maavärin oli ikka lemmik.
Mirtel

Mulle meeldisid Ahhaas ülesanded, mida ma tiimiga lahendama pidin, eriti nealvoodi peal magamine. Mu lemmikatraktsioon oli peeglilabürint. Sain veel teada, et inimestel on selline organ nagu tiguorgan.
Anete

Käisime Ahhaas ja Auras. Enne käisime Ahhaas ja tegime erinevaid katseid. Meie teema oli Meeled. Me nimetasime kõik meeled, mis meil on ja proovisime neid kõiki. Tasakaalu ja nägemist kasutasime niimoodi, et tegime “pääsukest” silmad lahti ja siis kinni. Kuulmist katsetasime nii, et panime paeltega silmad kinni ja siis tehti erinevaid hääli, mille pidime ära arvama. Haistmist katsetasime niimoodi, et meile anti purgikestes nuusutada erinevaid lõhnu, mille me pidime ära arvama.
Victoria

Meie klass läks 4.aprillil Tartusse õppekäigule. Hakkasime hommikul kell 8.30 sõitma, plaanis oli käia Ahhaas ja Auras.
Esmalt läksime Ahhaasse õppima meelte kotha. Mulle meeldis kõige rohkem ülesanne, kus tuli lamada nõelavoodi peal. See torkis natuke, kuid oli lahe. Kõige vähem meeldis mulle lõhnade ära tundmine, kuidagi igav oli. Õppisin seda, et kõik meeled on omavahel seotud.
Kui Ahhaas ära oli käidud, seadsime sammud Aura poole. Alguses saime kätte võtmed, leppisime kellaajad kokku ja siis läksime riideid vahetama. Auras oli väga lõbus, kõige rohkem lasime alla sinisest torust. Seal sai valida värve. Muidugi lasime alla ka teistest torudest.
Mulle meeldis see, et kõik olid kohal ja üksteisega sõbralikud. Kell 14.30 läksime taasi bussi ja sõitsime tagasi Otepääle. Olime väsinud, kuid õnnelikud.
Madli

Käisime klassiga Tartus Ahhaas ja Aura veekeskuses. Hommikul tulid kõik kooli nagu tavaliselt, aga kell 8.30 tuli buss ja sõitsime Tartu poole. Bussis oli tore ja miski ei seganud.
Ahhaas pidime 15 minutit ootama, enne kui juhendajad saabusid. Õpitoas oli kaks muhedat juhendajat – Margus ja Aro. Meeli üle vaadates sain teada ühe hea nipi: kui miski ei maitse, siis suru nina kinni ja siis on maitse väiksem. Töölehte tehes oli tore, et saime samal ajal ka eksponaate proovida.
Järgmisena läksime Aurasse. Seal sai torudest liugu lasta ja teistega mängida.
Mulle meeldis see õppekäik ja tore oli näha jälle Raimot.
Laas

Me käisime Ahhaas ja seal oli väga äge! Meid pandi rühmadesse ja tegime ülesandeid. Saime asju nuusutada ning oma meeli katsetada. Ma isegi ei teadnud, et selline meel nagu tasakaalumeel olemas on! Pärast läksime saali ja käisime erinevates tubades, proovisime ja vaatasime erinevaid asju. Kõige rohkem meeldis mulle kiirusi testida, tuba, kust sa võtad asju kaasa.
Peale Ahhaad läksid mõned ujuma, mina käisin Kvartalis ja Taskus. Oli väga tore päev!
Lisette

Käisime klassiga Tartus. Tore oli see, et kõik olid koolis. Me läksime kõigepealt Ahhaasse. Seal jagati meid rühmadesse ja lahendasime ülesandeid. Kui tuli söögipaus, läksime poistega hoopis Ahhaad avastama. Aga pärast söömist tegime me tiimides saaliülesandeid teemal Meeled. Meie tiim sai esimesena valmis ja meil oli vaba aeg. Lõpus tegid juhendajad ja õpetaja kokkuvõtteid ja meil jäi veel 10 minutit Ahhaa poes käimiseks.
Pärast läksime Aurasse ja osad läksid poodi. Auras lasime enamus aega poistega torudest alla, aga vahepeal mängisime ka korvpalli ja niisama vees. Lõpus läksime poistega veel sauna ja pesema.
Rauno

Käisime oma klassiga Tartus Ahhaas ja Auras. Me läksime sinna bussiga. Ahhaas oli meil töötuba, kus pidime katsetama oma meeli. Peale neid ülesandeid anti meile uued. Me pidime Ahhaa peal ringi käima ja erinevaid asju katsetama ja nende kohta küsimustele vastama.
Peale Ahhaad läksime Aura veekeskusesse. Seal saime ujuda ja torudest alla lasta ja korvpalli mängida. Auras oli kolm toru: punane, roheline ja sinine. Minu lemmik oli sinine, sest sealt sai valida muusikat ja tulesid ja see oli veel kõige pikem toru.
Mulle meeldis see õppekäik – see oli väga tore!
Margo

You may also like...