MILLEKS MUNA?

4. aprillil oli Pühajärve Põhikooli 1., 3. ja 4. klassi õpilastel võimalus osaleda tasuta haridusprogrammil „Milleks muna?“.

Hommikul peale esimest tundi sõitsimegi Ülenurmele Eesti Põllumajandusmuuseumi. Kuna meid oli palju, siis jagati seltskond kaheks grupiks ning õppimine võis alata.

Alustuseks tutvusime erinevate loomade ja lindudega, kes muuseumis elavad. Saime teada, kuidas kana toitu peenestab, miks linnud lennata saavad ja palju muud huvitavat. Proovisime ka ise järele, mis tunne on mahtuda neljakesi pisikesse puuri.

Muuseumi peahoones saime teada, kellest ja kust meie kodulinnud põlvnevad, milline on muna ehitus, kuidas areneb tibu. Õppisime ka märgistuse järgi munade tootmisviisi määrama. Kui uurimistöö tehtud, siis asusime praktilise osa kallale. Pardi ja siidikana munadest valmis maitsev omlett, mida väikesed kokad suure isuga sõid.

Kuna pisikesest omletist veel kõhtu täis ei saanud, siis ootas meid maitsev ja toitev lõuna muuseumi kohvikus. Kõhud täis ja pea tarkusest pungil alustasime tagasiteed kooli. Kui muu võib ununeda, siis omletti oskavad nüüd küll kõik õppekäigul osalenud valmistada.

4. klass ja õp Krista

VAATA (Tiina Kukk) VAATA (Krista Sumberg)

You may also like...