LAHE KOOLIPÄEV 2016

LAHE KOOLIPÄEV 2016

17. novembril toimus Nordea Kontserdimajas Lahe Koolipäev 2016. Selle aasta läbivaks teemaks oli ,,Kuidas võtta vastutust?“.

Päev algas sellega, et pidime umbes kella 5 paiku üles tõusma, et jõuda bussile, mis viis meid Tallinna. Tallinnas võtsid meid Nordeas vastu Haribo karu ja Laheda Koolipäeva korraldusmeeskond.

Kell 10 algas päeva esimene osa. Esimesena astus lavale Igor Mang, kellel oli kaasas tema koer Sulfa. Mang rääkis astronoomiast ja kutsus lavale Veevalaja tähtkujust õpilasi, sest Veevalaja on tema lemmiktähtkuju.

Järgmisena matkas lavale Maarika Traat, kes on doktorikraadiga maailmarändur, matkanud ka jalgsi Tartust Hispaaniasse. Ta oskab rääkida kaheksat keelt. Tema rääkis meile oma kogemustest Eestist Hispaaniasse rändamisel.

Viimasena astus selles blokis lavale Ago Uudelepp, kes on Eesti Rahvusringhäälingu nõukogu esimees alates aastast 2012. Tema rääkis meile meediast ja selle ohtudest.

Laheda Koolipäeva osade vahepeal olid söögi- ja snäkipausid.

Teise osaga alustas Henry Kõrvits ehk Genka. Ta rääkis, kuidas hakkas muusikaga tegelema. Genka üles, et tema ei lubaks oma lastel youtuberiks hakata. Nimi Genka tuleb kahest sõnast: Genri ja Enkka.

Peale Genkat astusid lavale neljakordsed Euroopa meistrid sõudmises  Allar Raja ja Kaspar Taimsoo. Aastal 2008 tuli Allar  Raja Euroopa meistriks neljapaadil koos Tõnu Endreksoni, Andrei Jämsä ja Jüri Jaansoniga ning 2009. aastal paarisaerulisel kahepaadil. 2010. aasta Euroopa meistrivõistlustel Montemoris võitsid nad paarisaerulisel kahepaadil hõbemedali. 2012. aasta suveolümpiamängudel võistlesid Allar Raja ja Kaspar  Taimsoo paarisaerulise neljapaadi koosseisus koos Tõnu Endreksoni  ja Andrei Jämsäga. Meeskond sai 4. koha. Aastal 2012 tulid nad Tõnu Endreksoni ja Andrei Jämsäga Vareses toimunud sõudmise Euroopa meistrivõistlustel Euroopa meistriks, seda saavutust korrati 2016. aastal Brandenburgis. Aastal 2015 tulid nad Prantsusmaal Aiguebelette’is toimunud maailmameistrivõistlustel neljapaadil koos Tõnu Endreksoni ja Andrei Jämsäga pronksmedalile  Meie nelikpaadi sõudjad osalesid ka sellel aastal Rio de Janeiro olümpiamängudel. Saavutasid seal tubli kolmanda koha. Allar Raja väljendas enda tunnet viimase 300 m peal nii, nagu oleks vana inimene, kes kõnnib oma kepiga vaevaliselt oma elu viimast 100 m. Kaspar Taimsoo on aga kõige noorem ja kogu meeskonna eessõudja ning ka kiikingu Guinessi ja maailmarekordi omanik. Selle saavutas ta eelmine aasta, kui kiikus 7,5 m pikkusel kiikingul.

Järgmisena astus lavale Riina Raudsik. Ta on ligi 40aastase staažiga tohter, kellele kuulub enda  tervisekeskus. 1969.–1971. aastatel mängis ta korvpalli Eesti noortekoondises ja TRÜ naiskonnas. Raske põlvetrauma aga takistas tal edasi spordiga tegelemist ning Riina Raudsik otsustas üle minna arstiteaduskonda. Loenguid seoses terviseteemadega on ta pidanud väga palju ja  jõudnud ka kirjutada 5 raamatut. Oma julgete väljaütlemiste pärast on teda palju hukka mõistetud, kuid tema patsiendid hindavad tema pühendumust kõrgelt.

Kolmandat osa alustas ,,Hea Eeskuju 2016“ autasustamine. Hea Eeskuju 2016 oli Erik Mikkus. Võitjale esinesid Eeva ja Villu Talsi. Eeva kutsus kõiki õpilasi lavale tantsima. Lavale tuli nii palju inimesi, et lava oli tantsijatest täis. 

Kui me kõik olime jõudnud oma kohtadele tagasi ja natuke maha rahunenud, astus lavale Jaak Roosaare. Ta on investor ning raamatu “Rikkaks saamise õpik” autor. Tema rääkis meile, kuidas endale eesmärke seada ja kuidas raha enda eest tööle panna.

Lõpuks jõudis lavale kaua oodatud Märt Avandi. Temale järgnes umbes viie- minutiline karjumine. Ta rääkis filmitööstusest ja sellest, kuidas tema sinna üldse sattus.

Peale Märt Avandit astus lavale üllatuskülaline, kelleks osutus Daniel Levi. Tema laulis meile 3 laulu. Kusjuures viimase laulu ajal, mis oli ,,Mu koju tood sa´´, hakkas laest õhupalle alla sadama. See oli perfektne lõpp perfektsele päevale.
 

Annabel Eensoo

You may also like...