3. KLASSI PUDRUPÄEV. PUDRUTEGU

Meie pudrupäev oli kolmapäeval, 20. oktoobril. Enne pudru tegemist kordasime teravilju ja täitsime nende kohta töölehe.

 Seejärel läksime käsitööklassi, kus vaatasime üle erinevad tooted, millest saab putru valmistada. Kuna kõik ei mahtunud pliidi äärde ära, siis tegime kaks rühma. Üks rühm keetis putru, teine joonistas.

 Esimene rühm valmistas neljaviljaputru. Mõõtsime ained välja, panime potti vett, siis neljaviljahelbeid. Hiljem lisasime piima ning segasime kordamööda.

Teine rühma keetis hirsiputru. Kui pudrud valmis, algas maitsmine. Kaasa oli võetud banaani, maasikamoosi, marju ja võid. Kõige vahvam oli see, et pidime neljaviljaputru juurde tegema, kuna see maitses meile väga.

 Pudru söömine on siis toredam, kui sina ise seda teed.

Johannes Fjodorov
Mirell Uus

Osalesime 3. klassiga pudruprogrammis. Rahvusvaheline pudrupäev on küll 10. oktoobril, kuid meie tegime oma päeva pisut hiljem. Eeltööna tõi iga laps kodust kaasa oma pere lemmikpudru retsepti. Nende põhjal valisime välja kaks putru, mida koos valmistada.

Õpetaja

VAATA (Krista Sumberg)

You may also like...