OKTOOBRIKUU 1.KLASSIS

Aeg lendab linnutiivul ja ongi juba kooliteed sammutud kaks kuud. Esimese klassi lastest on saanud tegusad ja koostööd armastavad õpilased.

Meeldejäävamad ettevõtmised olid: ettelugemisepäev, klassiüritusel mängitud mängud, pudruprojekt.

20. oktoobril tulid meile külla 3.klassi õpilased koos oma õpetajaga. Hiirvaikselt kuulasime, kuidas meist vanemad koolikaaslased meile ette lugesid Jaan Vahtra raamatust „Metsajärv“ lugu oravast. Pidime pärast kuuldu kohta küsimustele vastama. See ei olnud naljaasi, sest lugu oli pikk ja päris keeruline.

Õigesti küsimusele vastanud laps sai tänutäheks „Oravakese“ kommi. Suu said magusaks kõik lapsed. Pärast mängisime koos mängu „Orav ja käbi“. Loomade tundmise töölehte saime lahendada veel ka järgmisel päeval.

Imestasime, kuidas küll õpetaja Krista on suutnud oma õpilased nii hästi lugema saada. AITÄH, õpetaja Krista, toreda tunni eest!

Loodame, et ka meie saame õige pea lugemisnõksu kätte.

21.oktoobril katsime klassi laua ja mängisime kohvikut. Imehästi maitses Hõbe-Mari ema küpsetatud koduleib võiga ja Samueli ema tehtud kookoshelbekook. Peale jõime õunamahla.

Kõik lapsed seletasid – õpetasid klassikaaslastele ühe mängu. Mängisime, mängisime ja mängisime … Mäng ongi ju väikese inimese töö.

22.oktoobril tähistasime pudrupäeva.

Esmalt õppisime teravilju tundma. Eriti maitsesid meile neljaviljahelbed ja kaerahelbed jõhvikatega. Siis keskendusime tatra tundma õppimisele.

Retsept loetud, hakkasime putru keetma. Joogiks keetsime ehtsast kakaopulbrist kakaod. Kõik maitses ja kõht sai täis.

Pärast tuli köök korda teha. Olime kõik usinad koristajad, seda tõendavad õpetaja tehtud pildid.

Päeva jääb meenutama tööleht ja diplom.

Ootame huviga novembrikuud.

1.klass ja õpetaja Anneli
VAATA (Anneli Teder)

You may also like...