MATK PAGANAMAAL

18. mail läksime õppekäigule „Matkasellid Paganamaal“. Meid võttis vastu giid Heino Pall, kes rääkis meile palju huvitavaid lugusid paganatest. Näiteks et, puujuured, millele komistame pidavat olema paganalaste koolis saadud kahed. Lisaks, saime uudistada jäljehaudasid, käia vaatetornis, kus ilusa ilma korral pidavat olema näha isegi Otepää kõrgustikku ning saime astuda ka lõunanaabri Läti pinnale. Kuna olime eriti kiired ja tublid matkajad saime uudistada maailmakuulsaid kõlakodasid, kus püüdsime kuulata iseennast. Õppekäik oli hariv ning andis uusi teadmisi loodusest ja laiendas silmaringi.

Legend
Eesti ja läti paganad otsustasid võtta kahepeale kitse ning panna selle piiri peale. Nad ei teadnud, mis pidi kits piirile panna. Kuna eesti pagan sitta koristada ei tahtnud, otsustas ta pea enda poolele võtta. Ja nii juhtus see, et eesti pagan söötis ja läti pagan sai piima.

Paul Aares Fjodorov, 6.klass

You may also like...