AASTA LINNU TUTVUSTUS

AASTA LINNU TUTVUSTUS

17. märtsil käis meie koolis külas Margus Ots Eesti Ornitoloogia Ühingust. Ta tutvustas meile aasta lindu rasvatihast ja rääkis, kuidas aasta linde valitakse. Tutvustatakse kas vähem tuntud linnuliike või rohkem tuntumate linnuliikide keskkonnaprobleeme.

Lisaks sellele rääkis ta meile lähemalt Eestis levinud tihaseliikidest. Saime palju teada rasvatihasest, sinitihasest, põhjatihasest, sabatihasest, musttihasest, tutt-tihasest, salutihasest, kukkurtihasest, lasuurtihasest ja taigatihasest. Juurde lisas Margus Ots ka informatsiooni lindude toitmise kohta. Alati tuleb toitmisega õigel ajal alustada ega tohi liiga hilja lõpetada, sest see mõjutab poegade arengut.                                                                                                                                     

Saime kuulda, et näiteks salutihast käivad Eestis vaatamas paljud Soome ornitoloogid lihtsal põhjusel: seda linnuliiki Soomes ei ole. 

See tutvustus oli väga huvitav ning andis uusi teadmisi nii suurtele kui väikestele.

Cärolin Trik ja Karl-Markus Toover

You may also like...