KÜLASKÄIK JAAPANI SUURSAADIKU RESIDENTSI

KÜLASKÄIK JAAPANI SUURSAADIKU RESIDENTSI

Väljumine Otepäält 06.30. Jaapani saatkonna residendihoone asub Tallinnas Roosikrantsi tänaval. Meid võttis vastu Jaapani suursaadik Mr. Tesuro Kai koos oma abikaasaga. Kutsutud külalised olid kolmeliikmelised delegatsioonid teemapealinnadest (Pärnu, Narva, Otepää, Pärnu, Tallinn).

Traditsiooniliselt kutsub Jaapani suursaadik külla eesti kooliõpilasi 3. märtsil, sest sellel päeval tähistatakse Jaapanis Hina- matsur`t ehk Hina-nukkude festivali, mil soovitakse tüdrukutele head tervist ja õnne tulevikuks. Vanasti tänati sel päeval ka naisi, kes hoolitsesid igapäevaseölt oma perekonna eest. Pered kaunistavad oma kodud kõrgetele alustele asetatud kaunites kimonodes Hina-nukkudega ja terve pere naudib koos maitsvat toitu.

Vastuvõtt algas sushi valmistamisga, mida juhtis Jaapani saatkonna peakokk. Hanna-Liisil oli võimalus sushit valmistada. Ta sai suurepäraselt hakkama!

Järgnesid töötoad: Kalligraafia (“pintsli ja tušši” mäng paberil), Origami (paberi voltimise kunst) ja Ikebana (lilleseade kunst). Nii Hanna-Liis kui ka Hendrik osalesid innuklalt kõigis töötubades. Hanna-Liisile meeldis väga kalligraafia töötuba, kus sai ise maalida/kirjutada oma nime hieroglüüfides. Hendrikule meeldis seevastu origami töötuba, milles pidi õpetuse järgi voltima erisuguseid kujundeid. Viimaks valmis neil ühise tööna ikebana paju okstest ja kevadlilledest.

Vastuvõtt lõppes jaapani toidu nautimisega, mis oli oma maitseelamustelt eriline ja väga maitsev.

Oli elamusterohke päev, nii vahva kui saab külastada sellist asutust, kuhu igapäevases elus pole võimalik sattuda.


Hanna-Liis Kiho 9.klass, Hendrik Aaliste 7.klass, Miia Pallase saatja õpetaja

Vaata pilte (Ave Kruusmaa)

Vaata ka siia (Ave Kruusmaa)

 

You may also like...