METSAISTUTUSTALGUD

Kolmapäev, 11. mai oli 5.-9. klassil eriline koolipäev. Me andsime oma panuse kliima soojenemise vastu võitlemisel st läksime metsa istutama. Hommikul saatis direktor meid teele sõnadega: istutades oled sa õnnelik.

Rohelise Kooli küsitlusest tuli välja, et pooled pole eelmisel aastal ühtegi puud istutanud. Roland teatas, et tema peale lillede ei ole tänavu midagi istutanud. Liisile oli töö väga tuttav, tema käib nädalavahetuseti istutamas.

Tööpõld asus Sangaste lossi lähedal. Jagasime paaridesse. Iga paar sai endale labida ja 25 või 50 puukoolis 3 aastat koolis käinud kuusetaime. Kaevata tuli korralik auk ja suure armastusega panna noor taim kasvama. Istutasime RMK langil. Aastas istutab RMK 23 miljonit taime. Tänavu on siinkandis vaja mulda panna 600 000 taime. Meie talgulistest olid kõige tublimad Liis ja Saskia, kes istutasid 225 kuusetaime. Meil Peetriga õnnestus ainult 100 taime istutada.

Töö lõpus toimusid supi söömise talgud. Tänud õp. Janikale, kes sooja supi metsa tõi.

Tagasiteel korraldasid suured poisid meile laulupeo. Noorte repertuaari kuulusid vanad, minu noorusaegade laulud.

Suur tänu õp. Tiinale ja metsameestele, kes meile metsa istutamise töö organiseerisid.

Pille Kangur, talguline
VAATA (Pille Kangur)

You may also like...