MÕTTEID EKSKURSIOONIST

Kreutzwaldi majamuuseumis oli tunda vana maja lõhna. Aita oli välja pandud näitus tema raamatutest, ka tõlked erinevatesse keeltesse.
AVE

Tore käik oli kirjaniku majamuuseumi. Silma jäi huvitava mustriga tapeet, kaunilt kaetud söögilaud, korras hoov ja vana maja hõng.
Piiskopilinnuses meisterdasime meevahast küünla. Seal oli raudrüü, mis kaalus 9 kilogrammi ja keskajal tuli see mehel selga panna. Oli fantastiline päev.
KENT OSKAR

Kreutzwaldi maja oli suur ja uhke. Kirjanik tegutses ka arstina. Tema töötoas laual olevat kirja püüdsin lugeda. See oli raske, aga aru sain.
Vastseliina piiskopilinnuses pandi meid riide nagu vanasti. Nüüd olime rüütlid, üks oli Heerold, tüdrukutel ilusad paelad peas. Luusisime lossivaremete vahel ringi. Oli väga huvitav päev.
SÄDE

Kõige rohkem meeldis mulle piiskopilinnuses. Piinamiskambrisse pandi õpetaja Anneli kinni. Ringkäigu lõpetasime küünalde meisterdamisega, kuhu pidime head mõtted lisama.
ADEELE

Külastasime tuntud eesti muinasjuttude kirjutaja ja “Kalevipoja”autori majamuuseumi, kus oli tore.
Vastseliina piiskopilinnuses olin ka varem käinud, aga ikka oli põnev kuulata, kuidas ennemuiste elati. Matkasime üle Piusa jõe, võimas ürgorg.
GRETE LISETTE

Oli super tore päev – avanesid kaunid loodusvaated, soe ja päikseline päev, Piusa jõevee kohin, kaneelilõhn täitis piiskopilinnuse köögi, linnusetorni otsas toonekure pesa, sain kõrguse kartusest üle.
KADILI

Kõikidel lastel valmisid ilusad küünlad, mis lõhnasid mee järele. Linnud laulsid ja päike paistis.
NASTJA

Saime teada Eesti kirjandusest ja keskajast. Küünalde meisterdamise ajal oli mõnus kuulata linnulaulu. Linnuse tornist avanes imeline vaade.
JANNE – RIIN

You may also like...