LASTEAIA LÕPUPIDU

27. mail toimus lasteaia lõpupidu, kus saadeti pidulikult kooliteele 10 toredat koolieelikut. Pidu toimus aulas ning oli väga mõnus ja hubane – lõpetajate pered kaunilt kaetud laudade taga ootusi täis; õpetajad Taivi, Lii ja Kaili – ilusad, lootusrikad ja vast natuke murelikud ka, et kas kõik ikka läheb plaani järgi; direktor Miia – rõõmu, kindluse ja usaldusväärsuse kehastus ning lapsed ise – pidulikud ja ilusad, julged ja rõõmsad neiud ja noormehed!

Pidu algas viisakalt, lapsed laulsid ning deklameerisid luuletusi üksmeelselt ja pühendunult, kuni järsku tormas saali ulakas Pipi … ja pidu läks veel lõbusamaks! Õnneks viibis ikka veel saalis direktor Miia, kes väga hästi oskas oma tööd ja kutsus kõiki pidutsejaid korrale, seda enam, et oli juba aeg tunnistusi jagada. Selleks aga, et tunnistuse kätte saada tuli igal lapsel avalikult läbida väike katsumus, nimelt seletada ühe targa vanasõna tähendust, mis oli hoolikalt valitud igaühele direktori poolt. Kõik lõpetajad demonstreerisid erakordset elutarkuse tundmist ning tunnistused olidki varsti kõigil käes!

Pidu oli täielikult õnnestunud! Kõik oli valmistatud armastuse ja hoolivusega – alates laste luuletustest ja lauludest kuni ilusate kaartide ja koogikesteni laudadel. Kõige taga oli tunda õpetajate kindel ja hooliv käsi! Ka vanemad mõtlesid omalt poolt õpetajate peale ja valmistasid ette väikesi, aga mõnusaid kingitusi mälestuseks.

Nüüd on lasteaed läbi, ees ootab pikk ja põnev koolitee ning nagu peol ühes väga ambitsioonikas luuletuses kõlas:
Kui ma väga hästi õpin,
Siis saan Riigikokku!
Mine sa tea …

Soovin toredat suve ja kohtume 1.septembril juba 1.klassis!

Alina Tšugai-Tsyrulnikova
Tänulik lapsevanem
VAATA ( Alina Tšugai-Tsyrulnikova)

You may also like...