1.KLASS VALGAS LIIKLUSTUNNIS

Teisipäeval, 15. septembril olid maakonna koolide 1. klassi õppurid kutsutud Valka liiklustundi. Kavas oli meelde tuletada sõidutee ületamise reegleid,  liiklemist tänaval, bussipeatuses ja pimedal ajal, korrata üle tuttavaid ja õppida juurde uusi liiklusmärke jne.

Alustasime oma teekonda linna keskväljakult. Olime aegsasti kohal ning seetõttu jäi lastel veidi aega  atraktsioonidel lustida. Kui eelmine grupp oli vaateväljast lahkunud, kutsus Valga noorsoopolitseinik Thea Tekkel meid tundi.

Noori liiklejaid juhendasid ja juhatasid politseinikud ning vabatahtlikud abipolitseinikud läbi linnaruumi. Saime kiita, et lapsed on liikluseeskirjad juba nii hästi omandanud ning vastasid politseinike küsimustele arukalt ning julgelt. Kõik said kingiks Liiklusaabitsa ning liiklusteemalise tunniplaani.

Tunni lõppedes käisime ka Valga Gümnaasiumi juurest läbi ning tegime piltigi. Kes teab, ehk 9 aasta pärast on mõnel praegusel esimese klassi juntsul juba plaanis gümnaasiumi uksest sisse astuda …

Lõunapausi otsustasime pidada Paju lahingu mälestussamba juures. Seejärel jätkasime koduteed.

Oli huvitav ja õpetlik käik. Täname Kagu politseijaoskonna Valga piirkonnagrupi politseinikke ja vabatahtlikke, samuti kannatlikke ja mõistvaid autojuhte, kes parasjagu linnas liikvel olid 😊

1.klass ja õp Tiina
VAATA (Tiina Kukk)

You may also like...