SUVELUGEMINE 2018 VALGAS

20.septembril toimus suvelugemise lõpupidu Valga kultuurikeskuses. Ma olin juba neljandat korda osalejate hulgas ning kolm korda olen võitnud esikoha. Suvelugemine kujutab endast raamatute lugemist suvel ning nende vastamist raamatukogus. Seekord oli vähem osalejaid, arvatavasti tänu väga soojale suvele. Raamatuid pidi lugema kokku 15 (noorte- ja krimiromaanid ning lasteraamatud). Ma olin ainuke, kes luges kokku 15 raamatut, teine koht luges 13 raamatut ja sealt edasi allapoole. Kui kokkuvõtted olid tehtud, siis oli kirjanik Wimbergi kord.
Jaak Urmet sündis 30. jaanuaril 1979 Sakus, õppis 1986–1994 Tallinna Sikupilli Keskkoolis, 1994–1997 Lasnamäe Üldgümnaasiumis, 1997–2002 Tallinna Pedagoogikaülikoolis eesti filoloogiat ja ajalugu ning 2002–2004 samas ülikoolis kirjandusteadust, lõpetades magistrikraadiga. Tema esimesed luuletused ilmusid 1998.a. Wimberg on lastele kirjutanud – lisaks draamaloomingule – nii luuletusi kui ka proosat. Kõige mahukam osa Wimbergi loomingust on kirjutatud draama vormis. Veel ta rääkis oma luuletustest ja mida teha nutitelefonis istumise asemel ning kuidas see ajab teda närvi. Ta esitas väga ilmekalt oma luuletusi, seejärel oli käes autogrammide aeg ning nii lõppes see tore üritus.
Kokkuvõtteks annavad raamatud palju rohkem kui näiteks nutitelefonid kuna sa saad teada erinevaid väljendeid, sõnu ning ka uusi teadmisi. Kõige tähtsam on see, et raamatute lugemine ei riku silmanägemist erinevalt nutiseadmest. Minu arvates on lugemine igati sobilik tegevus suvel!

Ander Alliksaar 7.klass
Vaata (Ander Alliksaar)

You may also like...