MEIE KOOLI MATK ,,TERE KOOL” SANGASTESSE

Pühajärve Põhikooli lapsed ja õpetajad käivad iga kooliaasta alguses matkal. See on meie kooli traditsioon. Nii toimuski sel aastal 6.septembril matk Sangastesse. Hommikul kogunesime rivistusele, direktor pidas kõne nagu ikka ning läksime bussidele.

Meie, 5.-9.klassi õpilased, alustasime matka kirjanik August Gailiti sünnikodu juurest. Seal võttis meid vastu Svetlana, Tsirguliina inglise keele õpetaja ja selle maja perenaine. Ta tutvustas meile August Gailiti elulugu. Saime näiteks teada, et ta oli pikk mees ning ühte raamatut kirjutas lausa 6 aastat. Tema žanr oli fantaasiarikkad romaanid, novellid ja filitoonid. Valga Säde pargis on olemas skulptuur Nipernaadile, mis on tegelikult pühendatud August Gailitile.

Pärast marssis meie seltskond Sangaste lossi juurde. Seal rääkis teine giid Heili meile, mis seened, marjad, puud ja taimestik kasvavad Sangaste lossi pargis. Saime huviga jälgida suurt luigeperet. Nad pesitsevad järvel juba mitu aastat järjest. Käisime vana tiigi juures ning seal näitas giid eksootilist puud. Tiik oli kinnikasvanud, kuna seda ei hooldatud ning veel käis sellega kaasas legend. Pärast lõunasööki matka lõpus istusime Sangaste lossi juures tamme alla ning saime teada, et Sangaste rukis on maailmas väga hinnatud, aga taimed on kõrged ja sellest tulenevalt on raske harida. Sellega meie matk lõppes.

Kokkuvõttes võib rahule jääda, sai uusi teadmisi ning veedetud palju aega värskes õhus, mis on tervisele hea!

Ander Alliksaar 7.klass

Vaata 1 2 (Karin Järv, Ander Alliksaar)

You may also like...