EKSKURSIOON TALLINNA

Käisime Tallinnas 5. mail. Meie külastuspunktideks olid telemaja, loomaaed ja teletorn.
Esimesena külastasime telemaja. Meid lasti lahkelt sisse ning alguses räägiti meile hoone ajaloost, sellest, kuidas olid lood signaaliga ning kuidas saadi värviline pilt. Kõigepealt läksime stuudiosse, kus on tehtud erinevaid asju, näiteks korraldatud eurolaulu konkursse, lindistatud ,,Pealtnägijat” jne. Meilt küsiti, miks on seinas augud ja miks ei ole radiaatoreid. Vastus oli lihtne: augud on seinas sellepärast, et ei tekiks kaja ja radiaatoreid ei ole sellepärast, et prožektorid annavad väga palju sooja. Ruum ise on väga suur ning räägiti, et võtetel läheb seal väga kuumaks.
Järgmine tuba oli „Terevisiooni“ oma. Seal oli kaks nurka eraldatud: üks oli lauljate ja muude esinejate ja teine saate külaliste jaoks. Siin sai proovida ka operaatori tööd. Veel käisime „Eesti mängu“ toas, kus giid lasi meil rahulikult pildistada ning vaadata hiiglaslikke mängunuppe.
Siis nägime, kuidas salvestatakse üht saadet. Meie retk telemajas lõppes „Lastetoas“, kus tänasime giidi oma seinamaalingu raamatuga.
Järgmine külastuskoht oli loomaaed, kus pidime täitma töölehti ning leidma üles õiged kohad, kus mingid loomad asuvad ning nende järgi täitma töölehe. Sai näha palju erinevaid loomi, keda enne polnud näinud.
Viimane külastuspunkt oli teletorn, kus paljud olid käinud. Giid rääkis meile, kuidas on tehnika arenenud läbi aegade. Veel räägiti teletorni ajaloost ning sellest, miks see ehitati. Siis oli kord lühikese humoorika filmi jaoks ning seejärel saimegi kõrgustesse tõusta, et nautida imelist vaadet ning tutvuda erinevate eksponaatidega. Kui läksime alla, tutvusime näitusega „Banaane ei ole“. Saime näha nõukogudeaegseid asju, näiteks isetehtud autot, tsiklit, isetehtud muruniidukit ja nõukogudeaegset korterit. Ning oligi aeg minna koju.
Kokkuvõttes oli väga huvitav ekskursioon, kus sai palju liikuda ja uusi teadmisi.

Ander Alliksaar
6. klass

VAATA pildikogusse

You may also like...