NOORKOTKASTE JA KODUTÜTARDE TALILAAGER RITSUL

NOORKOTKASTE JA KODUTÜTARDE TALILAAGER RITSUL

27. jaanuaril kell 18 viisid vanemad mind autoga Sangastesse, kus meid ootas sõjaväeauto. Kahjuks tulid meie Pühajärve rühmast laagrisse ainult mina ja Sten Brett. Alguses oli tahtjaid üheksa, kuid suurem osa tulijaid jäi haigeks. See auto viis meid Linna küla spordibaasi, kus oli meie laagripaik. Kohale jõudnud, läksime spordisaali, kus meid jagati rühmadeks. Meie rühma nimeks sai „Mustikas”. Edasi saime juhi järgi muusika saatel tantsida ja seejärel oli ülesanne. Oma tiimis  jagasime omavahel ülesanded ära. Sten sai mütsi voltimise ja mina otsisin Kaitse Kodu ajakirjast Mari Käbi. Veel oli vaba aeg, pesemine ja öörahu.

Järgmisel hommikul pärast äratust sõime hommikust ja kohe algas päevategevus. Kõigepealt oli võimalus discgolfi proovida, teises punktis  jagati matkatarkusi. Saime teada, mida teha, kui oled metsas eksinud, ja mida on vaja matkakotti panna. Esmaabi punktis saime uusi tarkusi selle kohta, mida on vaja teha, kui inimene on šokis, kui tal on halb ning palju muud. Oli veel oli üks koht, kus saime juurde teadmisi Eesti kohta. Kõige viimane oli raadiosaatjatega peitusemäng. Pidime omavahel suhtlema raadiosaatjate abil. Igatahes oli see mäng tore!

Muidugi oli meil veel lõuna- ja õhtusöök. Õhtul saime väga palju palli mängida. Kahjuks läksime mina ja Sten õhtul koju. Pühapäeval oli võimalus teha järgukatseid ja teenida endale tähekesi.

Laager oli väga tore ja õpetlik. Järgmine  võistlus on „Väle jänes“, mis toimub Otepää kandis. Ma loodan, et Pühajärve on siis oma võistkonnaga väljas.

Ander Alliksaar
5. klass

You may also like...