VILISTLANE KORRALDAS LASTEAIAS ÕPPEPÄEVA

VILISTLANE KORRALDAS LASTEAIAS ÕPPEPÄEVA

Keskkonnanädala teema raames oli lasteaias 26. mail õppepäev. Selle viis läbi meie kooli vilistlane Kristel Mehine (sõimerühma Marleni ema). Ta töötab Tartu Keskkonnainpektsioonis ja on keskkonnakaitse vaneminspektor. Lihtsalt „laste keeles“ öeldes on ta loodusepolitsei, kelle ülesandeks on kaitsta keskkonda (vett, kalu, taimi, loomi, lilli, õhku…).

Seljas kandis ta vastavat töövormi, mille sümboolikaks on vesiroosi märk kolme lõviga. See märk oli ka Kristeli töötõendil, mis on tähtis dokument.

Kahel õppelaual oli Kristeli  poolt ettevalmistatud taustapildid, kuhu lapsed kleepisid väljalõigatud pildid (päike, pilved, puud, lilled, liblikad, vesiroosid, kalad, mänguväljak, prügikastid).

Pilt tuli väga kaunis, aga siis pani Kristel mängu koledad pildid – tulekahju, prügihunniku ja musta suitsu.

Kui jutt nende kahjulikkusest loodusele ja inimestele sai räägitud ning aru saadud, kuidas seda vältida, siis oli nagu võluväel pilt jälle ilus ja saime teemaga edasi minna.

Lapsed said teada, et kui märkad midagi, mis teeb loodusele kahju (näiteks lõkke tegemine vales kohas või vajab mõni loom abi jms) saab abi helistades telefoninumbril 1313.

Pikem jutt oli ka prügi sorteerimisest ja taaskasutusest (koos näitlikustamisega). Lapsed rääkisid ka ise, kuidas nende kodudes prügiga majandatakse. Seda teadsid kõik, et pakendimärgiga taara läheb automaati ja mis on kompostihunnik.

Oleme nüüd ka rohkem teadlikud: kes, kus, millal ja millega võib kala  püüda.

Teema jätkus sõimerühmal jalutuskäiguga kooliranda. Kaasas oli meil pügikott ja töökindad ning ka kõige väiksem prügi sai  kotti pandud ning prügikonteinerisse viidud.

ÄRA VISKA MAHA PRAHTI,
NII EI SAA ME TEMAST LAHTI.

Suur tänu lapsevanem Kristelile õpetliku õppepäeva labiviimise eest.

PIPI Lasteaiapere väikesed ja suured

Vaata (Taivi Rästas)

 

You may also like...