ÕPIME PROFESSIONAALIDELT 2019

Pühajärve kooli õpilasesinduse esindus väisas kolmapäeval, 6. veebruaril Koeru Keskkooli Järvamaal, kus toimus järjekordne „Õpime Professionaalidelt“ üritus, sedapuhku juba kolmandat korda.

Tegu Koeru kooli ärksate õpilasesindajate poolt korraldatud päevaga, kus õpilased lähevad hommikul tundi nagu ikka, kuid klassi ees ei seisa mitte nende tavapärane õpetaja, vaid tuntud inimene, kes oma seosest antud ainega räägib ja oma kogemusi jagab. Eesmärgiks on karjäärivalikute täpsem kirjeldamine ja õpitu seostamine päris eluga lootuses, et antud koolipäev annab õpilastele juurde õpimotivatsiooni ja ideid tulevikuks.

Et kõik ausalt ära rääkida, tuleb alustada oskarlutsulikult: kui pühajärvekad õp Peetri ja Tiinaga Koeru koolimajja jõudsid, olid tunnid juba alanud …. Esimesse tundi meid kui hilinejaid ei lubatud ja tuntud tegelastega kohtumise vahel valida ka ei saanud. Meid määrati kogu koolipäevaks muusikaklassi, kus päeva jooksul saime tundides kohtuda oma erialal tunnustatud inimestega. Maja kihas külalislektoritest (33) ning üle Eestimaa kokku sõitnud õppuritest (u 500). Meiega pea samal ajal tuldi näiteks Saaremaalt. Vägev!

Esimesena seisis meie ees 27-aastane Are Tallmeister, sündmuskorraldaja & õhtujuht. Kirglikult pajatas ta eduloo, kuidas ühest tavalisest  (küll pisut edevast) koolipoisist sai omal alal tuntud ja hinnatud professionaal. Kõik on võimalik! oli tema suust kõlama jäänud mõte. Kõrvu jäi vahva idee korraldada „Tantsud tähtedega“ õpetajate ja õpilaste vahel 🙂

Vahetundides saime maitsta rikkaliku valikuga näkse, allkorrusel kuulata koolibändi ja teha grupiga lustakaid polaroidfotosid.

Järgmisena kohtusime näitleja ning koomik Märt Koigiga (28). Temagi andis lühiülevaate teekonnast õpilasest näitlejani. Oma jutus rõhus ta korduvalt faktile, et ta polnud kaugeltki mitte oma õppejõu lemmik, kuid ometi suutis ta vastuseisust hoolimata Viljandi Kultuuriakadeemia näitleja erialal lõpetada ning töödki leida. Noored, uskuge endasse!

Kolmandana ootas huvilisi Elvis Liivamägi (27) – IT-spetsialist ja meediamaniakk, kes loob foto- ja videosisu siin- ja sealpool maailma. Tema püüdis praktiliselt tõestada: vlogimine – see on imelihtne! Vürtsidades oma juttu kirjeldustega sekeldustest maailma eri paigus tutvustas Elvis oma tööd ja eluviisi. Et olla edukas, tuleb ühendada töö hobiga – nii ei käi sa elus ühtegi päeva vastumeelselt tööl!

Pärast lõunasööki kooli avaras kohvikus koolipäev jätkus. Ei saa mainimata jätta, et sööklas ja koridorides ringi liikudes nägime aukartustäratavat hulka tuntud inimesi: näitlejaid, poliitikuid, firmajuhte ….

Neljandasse tundi oli oodata tuntud ajakirjanikku ja saatejuhti Roald Johannsoni. Teemaks ennekõike teletöö ja tema saatesari „Roaldi nädal“. Tema on oma südameasjaks võtnud näidata Eestimaa inimeste elu heas ja halvas. Teema pole kergete killast, ega ilmaasjata pole teda pärjatud parima meessaatejuhi tiitliga ning saatesari ise kuulutati parimaks tõsielu kategoorias (2018). Roald koputas kuulajate südametunnistusele – märgake enese ümber nii head kui ka halba ja õppige sellest.

Pika koolipäeva lõpetas enda sõnul Eesti esiskeptik, vandenõuteoreetik Hando Tõnumaa. Tema pööras õpilaste seni loodusainete tunnis õpitu pea peale, väites täie tõsidusega, et maakera on lapik; ühegi inimese jalg pole Kuu pinnale astunud ning terrorismiaktid vaid väljamõeldis ja lavastused. Kui me seni üsna vaikselt ja tähelepanelikult lektoreid kuulanud olime, läks Silveril nüüd „kops üle maksa“. Õpetaja Peeter pidas peenikest naeru ….. Ja nii emotsionaalselt ja kõrgenenud vererõhuga meie koolipäev võõrsil lõppeski.

Kogu tagasitee püüdsime vältida üle lapiku maakera ääre sõitmist. Õnnestus 🙂 Oli hariv ja tore päev.

Õpilasesindus

Vaata (Tiina Kukk)

You may also like...