SÜGISPÄEV SANGASTES 17. SEPTEMBER 2015

SÜGISPÄEV SANGASTES 17. SEPTEMBER 2015

17. septembril osalesid 1. klassi õpilased ja õpetaja õppeprogrammis „Sügispäev Sangastes“. Juba hommikul oli selge, et ilm tuleb suurepärane. Kõik olid põnevil ja bussisõit koos Aakre kooli lastega möödus märkamatult.

Sangastes tervitasid meid retkejuhid. Alguses saime võimaluse jäädvustada end lossi taustal National Geographicu kollases aknas. Seejärel siirdusime matkarajale tutvuma erinevate taimedega. Kõige rohkem pakkusid lastele huvi mandžuuria pähklipuu ja kuradipuu. Esimesel olid hiigelsuured lehed ja vahvad karvased viljad, teine lõhnas magusasti nagu karamell (või pannkook).

Poolel teel toimus giidide vahetus. Matkajuht Eve tutvustas meile teravilju. Mängisime teraviljade tundmise mängu, mis oli ka pisikeseks teadmiste kontrolliks. Kõik olid olnud head kuulajad. Tiikide ääres uurisime luubiga lemlesid ja ka kõike muud, mida uurida andis. Võrdlesime oma kasvu Sangaste rukki pikkusega ja leidsime, et peame veel kasvamiseks hoolega putru sööma. Lossi taga otsustasime mõõta Peetri tamme ümbermõõtu. Mõõdulindi puudumisel tegime „inimketi“ ja saime ümbermõõduks üheksa 1. klassi õpilast.

Uusi kogemusi ja teadmisi jagus veelgi. Õpilastele meeldis päev väga, sest palju toredam oli õppida õues.

1.klass ja õpetaja Krista Sumberg

Vaata (Krista Sumberg)

You may also like...